INSIDER

Kiderült: mégsem december 31-ig érvényesek az éves bérletek

A 2019-es naptári évre megváltott éves bérletek nem csak december végéig érvényesek. Egészen január 11. hajnali 2 óráig elfogadják azokat Budapesti Közlekedési Központ (BKK) ellenőrei.
  • Szerző: Ripost

Elegendő időt kíván biztosítani az ügyfeleinek a BKK a 2020-ra szóló éves bérletek megvásárlására. Sok utasnak ugyanis az ünnepi időszak alatt nincs alkalma a bérletvásárlásra, illetve sok üzleti partnerük csak az év első munkanapjaiban tudja átutalással megvásárolni, illetve munkavállalóinak kiosztani a bérleteket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A hosszabbítás kiterjed mind a magánszemélyek, mind a cégek által vásárolt éves bérletekre, így a tanuló és nyugdíjas bérletekre, illetve a MOL-BUBI bérletekre is. A bérleteket a MÁV-START és a Volánbusz is a meghosszabbított érvényességi idővel fogadja el Budapest közigazgatási határán belül, a Budapest-bérletekkel igénybe vehető járatain.

Pénztár csak a Széll Kálmán téri BKK Ügyfélközpontban van.
Fotó: Markovics Gábor

Ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy nem vonatkozik az érvényességi idő meghosszabbítása a nem naptári évre érvényes éves bérletekre, továbbá nem érinti a havi és negyedéves vagy más, rövidebb érvényességű budapesti, HÉV- és környéki bérleteket, valamint az éves nosztalgia bérleteket sem.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?