INSIDER

Kiderült: ennyi minden van a kínai vakcinában!

Szerdától már a kínai Sinopharm vakcinával is elkezdik oltani a jelentkezőket a háziorvosok. Sokáig rejtély övezte, hogy mit is tartalmaz ez a vakcina, ám most kiderült.
  • Szerző: Ripost

Az OGYÉI nemrég közzétette a kínai Sinopharm alkalmazási előírását, ezzel pedig gyakorlatilag kiderült, hogy mi van a kínai vakcinában. A Tóth Sándor virológust kérdezte erről az oltásról, ami kapcsán a szakember kiemelte: a 130 éves technológiával készült oltás megbízható, ő maga is ezzel szeretné beoltatni magát. Ez a vakcina a teljes, elölt vírust tartalmazza. Majd azt is elárulta, hogy mi micsoda az összetevői közül:

Dinátrium-hidrogén-foszfát és nátrium-dihidrogén-foszfát

Ezek tulajdonképpen lúgos és savas pufferek. Ezek biztosítják a vakcina stabil PH-értékét, és ezek garantálják, hogy ez azonos az emberi szervezet PH-értékével. Teljesen természetesek, semmi bajt nem okoznak.

Nátrium-klorid

Ez tulajdonképpen só! Ugyanaz a szerepe, mint a fiziológiás sóoldatban a sónak, az ionkoncentrációt biztosítja. Természetesen ártalmatlan.

Kiderült, mi van a kínai vakcinában

Kiderült, mi van a kínai vakcinában, az OGYÉI közzétette, az alkalmazási előírását.

Aluminimum-hidroxid

Ez egy úgynevezett adjuváns: a vakcinákhoz azért adják, hogy a felszívódását egyenletesebbé tegye. Az immunrendszernek felkínált antigént hosszabb időn keresztül és hatékonyabban adagolja. Ez tulajdonképpen egy zselé, ami megköti a vírusrészecskéket, és ott tartja helyben az odaérkező immunrészecskéknek.

A gyomorbetegeknek – fekélyes, refluxos betegeknek – is ezt adták annak idején, tulajdonképpen ez az „almagél” egyik összetevője.

Erre a vakcinára kapjuk a legkomplexebb immunválaszt

„Az összes vakcina közül az ilyenek hasonlítanak leginkább az immunrendszer számára az eredeti fertőzéshez, vagyis ugyanolyan komplex, a lehetőségekhez mérten teljes immunválaszt kapunk rájuk, mint az eredeti fertőzés során” – fogalmazott Tóth Sándor.

A híresztelésekkel szemben nem marad a szervezetben az elölt vírus, csak addig, amíg az immunrendszert „betanítja”. A szervezet enzimei ugyanis viszonylag gyorsan lebontják az idegen alkotórészeket” – emelte ki a szakember.

A Covid-19 sokkal rosszabb bármelyik vakcinánál!

Tóth Sándor hangsúlyozta: maga a koronavírus-fertőzés, tehát az élő vírus sokkal rosszabb, mint bármelyik oltás.

„Gyakorlatilag, míg az oltások esetében néhány mellékhatás fordulhat elő, addig a koronavírus minimum tízféle problémát okozhat a szervezetben. Megnő például az autóimmun-reakciók esélye, de a vérrögképződésé is. Testszerte gyulladást idéz elő, akár agyvelőgyulladást is, idegrendszeri problémákat és szívkárosodást is okozhat” – sorolta a professzor, aki azt is hozzátette: ezen kívül számos más, hosszú távú betegség is kialakulhat a koronavírus miatt.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?