Létrehozva: 2021.09.14.

Kiderült, miért kattant be a dunakeszi családirtó

Újabb megdöbbentő részletek derültek ki a dunakeszi családirtó tettének hátteréről.

Minden jel arra mutat, hogy féltékenységből irtotta ki családját a dunakeszi lövöldöző. A meggyilkolt exfeleség Melinda csak pár hónappal a szörnyű tragédia előtt jött össze párjával, Szabó Tamással. Nagy volt a boldogság, hiszen tizenkét évvel a megismerkedésük után fordult komolyabbra a kapcsolatuk.

Fotó: police.hu

Tamás a tragédia más napján a Borsnak elmondta, hogy neki is van egy hasonló korú kislánya, és úgy tűnt, hogy a gyerekek is jól kijönnek egymással. A gyerekek egy hete találkoztak először, ami annyira jól sikerült, hogy a szülők már azt tervezték, hogy közösen alapítanak családot. Tamás azt gyanítja, hogy Maxi elmondhatta az apjának, hogy az édesanyja életébe belépett egy új férfi, és a gyermek apja talán ezen kattant be annyira, hogy végül megölte a családját.

Fotó: Bors

A dolog azért is meglepő, mert Zoltán és Melinda már régóta nem voltak együtt, közös kisfiuk volt az egyetlen, aki miatt találkozniuk kellett egymással. A válás után kapcsolatuk ugyan nagyon viharos volt, folyamatosan veszekedtek, a lövöldözés estéjén is Max láthatásán vesztek össze.

Az azonban nehezen elképzelhető, hogy hirtelen felindulásból, csak azért mert a közös gyerek láthatásán kitör a balhé, valaki agyon lövi a volt feleségét, az anyósát és még a saját kisfiát is. Ennél mélyebb motiváció is lehetett a férfi tette mögött, ezért valószínűleg hinni lehet a meggyilkolt nő új párjának, miszerint Maxi elmondhatta az apjának, hogy anyjának új párja van.

Fotó: police.hu

Tragikus kegyetlenséggel irtotta ki családját a féltékeny férfi

Egyetlen lövéssel végzett kisfiával, volt szerelmével és anyósával az elborult B. Zoltán Dunakeszi egyik csendes kis utcájában. A férfi és exe közös kisfiuk láthatása után kapott össze, a férfi először volt párját, Melindát és anyósát, Évikét, végül pedig a puskaropogásra kirohanó Maxot lőtte le.

Sokkos emberek tucatjai ácsorogtak még a vérengzés másnapján, tegnap is a csendes, dunakeszi utcácskában, ahol vasárnap éjjel hátborzongató tragédia történt: a gyerekét láthatásról késve hazavivő B. Zoltán ugyanis teljesen bekattant, és először volt párját, gyermeke édesanyját, Melindát, majd volt anyósát, Évikét, végül pedig saját, hét éves kisfiát, Maxikát is agyonlőtte. A férfi ezután bement a házba, és magával is végzett.

Hét lövés, három halott

Mint arról a Borsonline is beszámolt, hangos puskaropogásra riadtak fel vasárnap este tíz óra körül a dunakeszi Kisfaludy utca lakói. Összesen hét éles durranás harsant az éjszakában.

Melinda és Zoltán már nem voltak együtt, Zoli mindig elvitte láthatásra közös, hét éves gyereküket, Maximiliant – mesélte a Borsnak a család egyik ismerőse. Hozzátette, hogy a férfit soha nem engedték be a lakásba, mindig az utcán adta át Maxit az anyukájának, most is ott kezdtek vitatkozni. Hogy ezt a gyermek ne hallja, beküldték őt a házba. Zoltán először Melindát és Évikét lőtte le, egyetlen lövéssel, majd az egyik neve elhallgatását kérő szemtanú szerint a hangokra szaladt ki Maxi, és megkérdezte apját:

– Apu, te lelőtted anyuékat?

– kérdezte a riadt fiúcska, akire háromszor lőtt rá az apja, de információnk szerint már az első lövéssel kivégezte. Úgy tudjuk, ezután a házba ment, ahol saját vadászpuskáját az állának támasztotta, és magával is végzett, itt találta meg a hatalmas egységekkel kiérkező Terrorelhárítás a holttestét.

Tamás: Maxi elmondhatta az apjának, hogy én vagyok

A ház előtt még másnap is helyszínelők jártak ki és be, időközben azonban a helyszínre érkezett Szabó Tamás, Melinda új párja, aki a Borsnak elmondta: 12 éve ismerték egymást a kedvesével, de csak három hónapja alkottak egy párt. Neki is van egy a kisfiúval hasonló korú kislánya, és úgy tűnt, hogy a gyerekek is jól kijönnek egymással. A gyerekek egy hete találkoztak először. A szülők már azt tervezték, hogy közösen alapítanak családot.

Tamás gyanúja szerint a kisfiú elmondhatta az apjának, hogy az édesanyja életébe belépett egy új férfi, és a gyermek apja talán ezen kattant be annyira, hogy végül megölte a családját.

A Facebookon olvastam, hogy mi történt Dunakeszin, de akkor még nem sejtettem, hogy az én páromról van szó. Amikor megtudtam, hogy a rendőrség elkezdte keresni B-t, már minden világos lett – mondta Tamás, és hozzátette: soha életében nem találkozott a gyilkossal, de a kedvese rendszeresen panaszkodott neki arról, hogy volt párja zaklatja őt.

Nem voltak köztük szép beszélgetések. Hogy most mi történhetett? B. agya egyszerűen elborult. Vasárnap este 7 órára kellett volna a kapcsolattartásról hazahoznia Maxit, de több órát késett. Én nem voltam itt, de Melinda több sms-t is küldött nekem ezzel kapcsolatban – emlékezett vissza a férfi.

Elvitte célba lőni a kisfiút az apja

A mindössze hétéves Maxi idén kezdte meg az általános iskolát Gödön. Nemrég kapott egy kvadot ajándékba. A korának megfelelően élvezte az életet, imádta a sulit, ám Tamás egy megdöbbentő részletet is elárult.

– Maxi egy alkalommal vidáman mesélte, hogy az apja elvitte célba lőni. Ez ijesztő volt, Melinda sem örült neki, de azt nem gondoltuk volna, hogy ekkora tragédia történik – tette hozzá a gyászoló férfi. Telefonján még a pár nappal ezelőtti boldog wakeboardozásról mutatott képeket kollégáinknak, a fotókon Maxi boldogan mosolyog.

Amikor megtudtam, hogy Melindáéknál történt ez a szörnyűség, azonnal ide rohantam. Az utolsó pillanatig reménykedtem abban, hogy valaki életben lesz. Bár nem engedtek be a helyszínre, amikor megláttam, tudtam, hogy amit itt találok, borzalmas lesz – hajtotta le a fejét a férfi.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

borsonline.hu

Visszatért a színpadra a Nemzeti Színház lebénult művésze

ripost.hu

Ez a három csillagjegy forró szerető 50 év felett is

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kőgazdag Aurél 20 éves lett: Nyomasztja a családalapítás

ripost.hu

Már tisztán látszik, gigantikus aszteroida száguld a Föld felé

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Tíz orvossal bővült a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díjasok köre

INSIDER

"Éjszakai sötétség volt délután háromkor" – SMA Tomika és szülei így vészelték át az apokaliptikus vihart Dubajban

INSIDER

Nem fogsz örülni: mutatjuk, milyen hatással lesz a szervezetedre a közelgő telihold

INSIDER

A Nobel-díjas Krausz Ferenc is kitöltötte a zöld-párbeszéd kérdőívet