INSIDER

Kiderült, mi okozta a kispesti paneltüzet, egy 87 éves férfit megmentettek

Méteres lángok csaptak fel a lakóépület tetején, amikor a rendőrök elindultak a legfelső emeletre.
  • Szerző: Ripost

Percek alatt a helyszínre értek a XIX. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei november 29-én éjjel, miután egy Kazinczy utcai panelházban tűz ütött ki. A lakóház zárószintjén teljes terjedelmében égett egy lakás, amiben egy idős férfi él.

Gáti Gábor r. főtörzsőrmester és Simon Alex r. őrmester beszaladtak az épületbe, majd a kilencedik emeleten megtalálták az égő lakásban rekedt 87 éves férfit, aki nem tudott kijutni a füsttől és a lángoktól. A tűzben az idős ember mindkét karja és lába megégett, a járőrök a sérültet felemelték és a lépcsőn vitték le az épület elé, majd átadták a mentőknek, akik kórházba szállították. A mentés közben az egyik rendőr enyhe füstmérgezést szenvedett.

Fotó: Police

A házból a többi lakót a Katasztrófavédelem munkatársai kísérték ki, a tűz miatt az egész épületet kiürítették és áramtalanították. A kiürítés miatt a lakóknak a Budapesti Közlekedési Központ küldött melegedő buszt – írja a Police.

Budapest, 2020. november 30.
Tûzoltók Budapest XIX. kerületében, a Kazinczy utcában 2020. november 29-én éjjel, ahol tûz ütött ki egy társasház kilencedik emeleti lakásában, és a lángok két másik lakásra is átterjedtek. A fõvárosi hivatásos tûzoltók négy embert mentettek ki a közvetlen életveszélybõl.
MTI/Lakatos Péter

A tűzesetben a többi lakó nem sérült meg, a tűz az elsődleges információk szerint egy gyertyától keletkezhetett, a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIX. kerületi Rendőrkapitánysága gondatlanságból elkövetett közveszélyokozás miatt indított büntetőeljárást.

És ezeket olvastad már?