INSIDER

Kihasználták az áruhiányt: hamis kézfertőtlenítő gyártásába kezdett egy kőbányai család-videó

A kőbányai házban gyártották a hamis fertőtlenítőszereket, amit ismerőseikkel árultak.
  • Szerző: Ripost

Már a bűnbanda háza előtt gyülekeztek a felháborodott és átvert vásárlók, amikor a rendőrök kiéreztek a helyszínre. A X. kerületi Ladány utcai házban a házkutatás során nagy mennyiségben találtak a nyomozók alkoholt, glicerint és már több mint ezer legyártott, eladásra váró „Antiviral Plus” feliratú flakont.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kézfertőtlenítőt hamisítottak Kőbányán
Fotó: Police

A házban tartozósodó édesapát, H Zsoltot (53) és lányát, H. Viktóriát (19) késlekedés nélkül őrizetbe vették és előállították. A nyomozás során kiderült, hogy a férfi valójában horgászcsali előállítással foglalkozik, és a hamis fertőtlenítőszer gyártással egy bizonyos B. Erika (47) bízta meg – írja a Police.

A csalás kiötlőjét, S. Lászlót (51) II. kerületi lakásában fogták el a rendőrök, míg B. Erika önként adta fel magát. Lakásuknál, a garázsban 60 liter alkoholt és egyéb anyagokat foglaltak le a rendőrök.

22 millióval verték át a gyanútlan vásárlókat
Fotó: Police

S. László és H. Zsolt mint kiderült még március 14-én állapodtak meg a kézfertőtlenítők legyártásával kapcsolatban, amit egy ismerősükön keresztül értékesítettek, összesen pedig 22 millió forint mértékű csalást követek el.

A csalókat büntetőeljárás során kihallgatták, őrizetbe vették őket és indítványozták letartoztatásukat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?