INSIDER

Kilenc milliótól szabadította meg apa és lánya a budapesti műszaki áruházat

A férfi rendszeresen járt fosztogatni a boltba, míg nevelt lánya az eladásban segítette.
  • Szerző: Ripost

Egy műszaki termékeket forgalmazó cég képviselője tett feljelentést a budapesti IV. Kerületi Rendőrkapitányságán, miután a negyedéves leltár eredménye szerint közel kilenc millió forint értékű SSD merevlemez hiányzott az újpesti raktáruk készletéből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A rendőrök a biztonsági kamerák felvételei alapján azonosították az elkövetőt, az 53 éves K. Istvánt, aki takarítóként dolgozott a cég raktárában. Az alkalmazott hónapokon keresztül lopott SSD meghajtókat. A férfi csak kivette a termékeket a dobozából, majd zsebre tette őket és hazavitte. Otthon a nevelt lánya, a 27 éves K. Bettina meghirdette az interneten az elektronikai cikkeket és eladta.

vegyszer 01

Fotó: Pixabay.com

Az újpesti rendőrök 2020. október 8-án munkahelyén elfogták K. Istvánt, illetve újpesti lakásán K. Bettinát. A férfi zsebében még az elfogásakor is találtak SSD meghajtókat, majd az újpesti lakásukban további 14 merevlemezt foglaltak le - írja a Police.

A férfi és nevelt lánya is beismerte a bűncselekmények elkövetését. A IV. kerületi nyomozók K. István üzletszerűen elkövetett lopás bűntett, K. Bettinát orgazdaság bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?