INSIDER

Kínhalált halt Attila: szívszorító, amit az édesanyja mond

Két éve rémálommá vált az élete annak az édesanyának, akinek fia, Attila kínhalált halt... a nő a végsőkig harcol, mert szeretné tudni, hogy pontosan mi történt...
címkék:
  • Szerző: Ripost

- Egészen addig sínen volt az élete, amíg rá nem akaszkodott egy nő, aki két hónapnyi ismerkedés után bejelentette, hogy gyermeket vár. Atika hiába mondta, hogy még nincs felkészülve az apaságra, a nő ragaszkodott a babához – emlékezett vissza a fiú édesanyja, Csiba Alfrédné.

Az asszony szerint azonban nem ez volt a legnagyobb gond.

Megtudtuk, hogy az unokám anyja miből él: drogdílerkedett. Kérleltük a fiam, gondolja meg, kivel köti össze az életét, de ő bízott abban, hogy szerelme felhagy az illegális üzelmekkel. Sajnos, nem ez történt, a fiamat is belerángatta az egészbe – mondta az édesanya.

A végzetes napon Attila és kedvese Budapestre utazott, valószínű, egy drogszállítmányt vettek át egy dílertől, majd indultak vissza Bátonyterenyére, ám útközben rendőrök állították meg őket.

A fiam nagy hibát követett el, mert ijedtében inkább lenyelte a csomagot, amelyben a halálos adag ötszörösének megfelelő kokain volt. A rendőröknek azt mondta, füvet szívott korábban, ezért elvitték vérvételre, de mivel a teszt negatív lett, elengedték. Otthon aztán rosszul lett. Utólag derült ki, hogy kilyukadt a gyomrában a zacskó, a drog azonnal a vérébe került. Haláltusája sokáig eltartott, párja azonban csak az utolsó pillanatban hívta a mentőket – sírta el magát az anya, aki tudni akarja, miért kellett kínhalált halnia fiának. A Blikknek állítja, ha időben jön a segítség, fia ma is élhetne.

– Az elhunyt fiúnak és édesanyjának alkotmányos joga, hogy a haláleset ügyében a végső szót egy pártatlan bíró mondja ki. Érthetetlen, hogy mind a kábítószer-kereskedelem, mind pedig az emberölés miatti eljárások megszüntek ügyészi szakban. Saját megnyugtatására az édesanya magára vállalta az ügyész munkáját, és pótmagánvádas eljárásban megpróbálja bíróság előtt tisztázni fia halálának körülményeit – mondta az anya ügyvédje, dr. Györei Péter.

címkék:
És ezeket olvastad már?