Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.09.12.

Király Nóra 5 gyerek mellett szervez közösségeket

Király Nóra a Fiatal Családosok Klubja, a Zöld Követ Egyesület és más civil szervezetek alapítója, emellett ötgyermekes édesanya. A fiatal anyukával a család és a hivatás összeegyeztetéséről, a közösség fontosságáról és szíve csücskéről, Újbudáról is beszélgettünk.

Király Nóra mindig is sok gyermeket szeretett volna.

„Tyúkanyó típus vagyok”

– mondta a Ripost7-nek.

„A saját gyermekeim mellett mindig vannak nálunk más gyerekek is, hol az enyémek barátai, hol a családból. Gyakran itt is alszanak, úgyhogy nálunk mindig nagy a nyüzsgés… Imádom!”

Fotó: Király Nóra

Otthonról hozta a mintát

Nórának egy öccse és egy húga van.

„Édesanyánknak három testvére volt, így rengeteg az unokatestvér is” – mondta Nóra. „Összetartó a családunk, és bár idő hiányában ritkán tudunk mindannyian együtt lenni, évente egy-két alkalommal azért összejövünk. Ezek az év legszebb napjai közé tartoznak.”

Nóra igyekszik megadni a gyerekeinek mindazt, ami által sikeres és boldog felnőtté válhatnak. A tanulás mellett fontosnak tartja a rendszeres testmozgást, az egészséges táplálkozást, a környezettudatos életmódot is. A gyerekeit pici koruktól fogva ezek szem előtt tartásával neveli.

Nem mindig egyszerű öt gyerekkel

Amikor kamaszodnak a gyerekek, nem mindig egyszerű a nevelésük, mondja Nóra. Néha nehéz megtalálni az egyensúlyt, a határt a lázadó csemeténél.

Édesanyja sokat segít a gyerekek körül (Fotó: Király Nóra)

„Azt remélem, látják, hogy mindent az ő érdekükben teszek és nekik szeretnék jót, még akkor is, amikor korlátokat szabok” – mondta a fiatal anyuka. „Öt gyereket terelgetni, rendet rakni utánuk mindennap, nem kis kihívás. Bevallom, a házimunkában van egy segítségem, másként nem győzném. Emellett mindig számíthatok a szüleimre és a kétgyermekes húgomra.”

Későn vállalkozott a családalapításra

„Átérzem a fiatalok sorsát, nehéz a mai világban megfelelni, jó munkahelyet találni, anyagi biztonságot teremteni, még ha sok állami segítség is van” – véli. „Nehéz és felelősségteljes döntés a gyermekvállalás. Én 28 éves koromban váltam édesanyává, de utána jöttek egymás után: András 14, Balázs 13, Zsuzsanna 11, Julianna 9, Krisztina 6 és fél éves. Nem könnyű úgy programot szervezni, hogy mindenkinek megfeleljen, hiszen teljesen másra van szüksége egy 6, mint egy 14 évesnek, de azért igyekszem. Krisztina most megy iskolába, ez az első év, hogy nem lesz óvodás gyermekem.”

Egyedülálló anyaként is helytáll

Nóra egy ideje egyedül neveli a gyermekeit.

„Itthon tőlem kapják a melegséget, velem lelkiznek, de szigorúnak is kell lennem. Csodálatos gyerekek, de persze noszogatni kell őket, főleg hogy segítsenek a házimunkában” – tette hozzá. A testvérféltékenységgel is meg kell birkóznia. „Néha hallom, amint vitáznak és egymás fejéhez vágják: 'bezzeg a mama téged jobban szeret!' Ez persze nem igaz, mindegyiküket ugyanannyira szeretem, de mindnek másra van szüksége. Felnőttkorukban jó lesz, hogy sokan vannak testvérek, mindig ott lesznek majd egymásnak.”

Nóra napjai rendkívül zsúfoltak, de sportolásra mindig szakít időt, ez számára a legfőbb kikapcsolódás. Aktív cross­fit sportoló, 2016-ban például masters kategóriában súlyemelő magyar bajnokságot nyert.

Fotó: Király Nóra

„Imádok futni, biciklizni, úszni, sokat járok közösségi edzésekre. Rendszeresen járunk túrázni, sétálni a gyerekekkel, és ahova csak lehet, gyalog megyünk.”

Nem kellett választania karrier és család között

Szerencsésnek érzi magát, amiért gyermekei születése előtt és után is azt csinálhatta, amit szeret.

„Sosem álltam válaszút előtt” – árulta el. „Önkormányzati képviselő voltam 13 évig Újbudán, ezt a gyerekek mellett tökéletesen el tudtam látni. Közben alapítottam meg a Fiatal Családosok Klubját, aztán a Mindennapok Női Szemmel Egyesületet, most egy éve pedig a Zöld Követ Egyesületet. Időnként úgy érzem, kicsit túlvállalom magam, de bevonzom a feladatokat és mindig újabb dolgokat találok ki. Általában sikerül, amit eltervezek. Rengeteg a munkám, viszont rugalmas, ami persze nem mindig jó, mert gyakran éjszakába nyúlóan dolgozom. Még nyaralás közben is folyamatosan nézem a telefonomat és részt veszek a fontos megbeszéléseken. Sokan ezt nem értik, de számomra ez hivatás.”

Fotó: Király Nóra

Ahhoz, hogy össze tudja egyeztetni a teendőit, rugalmasság és szervezőkészség kell. Előfordul, hogy úgy érzi, lehetetlenre vállalkozott, de végül mindig sikerül megoldania a helyzetet.

„Valahogy irányba állnak a dolgok, mert ez odafent el van rendezve” – vallja. „Hozzájárul az is, hogy mindig a megoldásra koncentrálok.”

Már kamaszként is segíteni akart másokon

Nórának közgazdász- és politológusdiplomája van. Már gyermekkorában érdekelte a politika és a közélet: önkéntes volt és aktivista, kiállt a jó ügyekért.

„Mindig hittem a közösség erejében, talán éppen azért, mert a családom is egy nagy közösség. Ezért már fiatalkoromban programokat szerveztem, például Mikulás-ünnepséget, nyári pikniket családoknak” – mesélte erről.

Újbuda a hatodik gyereke

„Újbudán születtem, itt nőttem fel a szüleimmel, és azóta is itt élek a gyerekeimmel, akárcsak a testvéreim. Mondhatni, Újbuda a hatodik gyerekem, mindig is a szívem csücske volt” – vallja meg kötődését.

Fotó: Király Nóra

Nórának több civil szervezete is van a kerületben. 2006–2019 között Újbuda képviselője volt, 2014–2019 között alpolgármester is.

Második otthona Balatonakarattya, ahol a szüleinek nyaralója van, és ahol ifjúkora nyarait is töltötte.

Fotó: Király Nóra

„Most pedig a gyerekeimet viszem a szüleim faházába, és boldoggá tesz, hogy ők is átélhetik ugyanazt, amit egykor én” – fejezte be a beszélgetést.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Van pénze? Ha igen, erre költse, mert megéri!

origo.hu

Migránsok okozták a balesetet a Liszt Ferenc-repülőtér közelében, amelyben két ember meghalt

borsonline.hu

Vilmos herceg elhagyta a rákbeteg Katalin hercegnét

hirtv.hu

Eléggé bepipult Magyar Péter a Datadatra vonatkozó riporteri kérdésektől + videó

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát

INSIDER

„Kérsz egy golyót?” – Játékfegyverrel kirabolta a pizzafutárt egy férfi Hevesen