INSIDER

„Nem kívánom senkinek az érzést” – segítségre van szüksége a tündéri Lilinek

10 hónaposan vihették haza először a kislányt a kórházból.
  • Szerző: Ripost

Bagi Liliánát sürgősségi császármetszéssel, 33 hetesen segítették világra. A születésénél nem tudták intubálni, azaz csövet vezetni a légcsövébe, így ambuballonos lélegeztetéssel stabilizálták az állapotát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kiderült, hogy 50 százalékos légcső- és gégeszűkülete van, illetve a hangszalagjainak a kétharmada összenőtt. Így a kórházban kellett maradnia, mi több, két hónaposan a Szegedi Gyermekkórház intenzív osztályára került, ahol megműtötték.

Nehéz időszakon vannak túl

Sajnos műtéti komplikációk léptek fel, így operációk sora várt a csöppségre. Már 10 hónapos volt Lili, mikor a szülei először hazavihették a kórházból, addig szinte csak műtötték és altatták a kicsit. Ezalatt az apuka a munkáját feladva próbált helytállni a másik kislánya mellett, akire szintén vigyázni kellett.

„A férjem és a 2 éves kislányom ez alatt az idő alatt nélkülem próbáltak helytállni 120 kilométerre tőlem. Nem kívánom senkinek az érzést. Az első karácsonyunk, az első húsvétunk, minden külön volt. Az érzés, amikor lemondanak az orvosok róla, hogy ne vigyem haza a kórházból, nem lesz belőle semmi...” fogalmazott közösségi oldalán az anyuka, Patrícia.

Lili járni szeretne

A kislány most múlt hároméves, de még nem tud járni és beszélni sem. Szülei szeretnék, ha megtanulna önállóan járni és kommunikáció terén is előre tudna majd lépni.

Képünk illusztráció (Fotó: pixabay.com)

„Tavaly sikerült vennünk egy kisebb házat, hogy Lilit bölcsődébe tudjuk hordani, ami nincs is messze. Maximálisan meg vagyunk elégedve a pedagógiai háttérrel. A házvásárlás miatt viszont sajnos nem marad a családi kasszában annyi, hogy a Borsóházban történő fejlesztésre is jusson, pedig nagyon fontos lenne a kislányom további fejlődése érdekében” olvashatók a tegyjot.hu oldalon az anyuka sorai, aki családjával arra gyűjt, hogy kislánya mozgását fejleszthessék és megtanulhasson járni.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?