INSIDER

Kiss Róbert: szigorodnak a maszkviselés szabályai

Október 29-én, csütörtökön is megtartotta sajátótájékoztatóját az Operatív törzs.
  • Szerző: Ripost

Kiss Róbert tiszti alezredes nyitotta meg az operatív törzs sajtótájékoztatóját.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kormány november 2-án hétfőtől kötelezővé teszi a szórakozó és vendéglátó helyeken a szájmaszk viselését, csupán evés és ivás idejére szabad levenni. A szabályszegés esetén akár az adott helyet is bezárhatják – tette hozzá. A rendőrség fokozottan ellenőrizni fogja a maszkviselést az üzletekben és bevásárlóközpontokban.

Budapest, 2020. június 17.
Kiss Róbert rendõr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Mindenszentek és halottak napjával kapcsolatban hozzátette, hogy a temetőkben is fokozott lesz a rendőri jelenlét. A rendőrség az elmúlt 24 órában 11 823 hatósági házi karantén ellenőrzését végezte el. Jelenleg 25 585 vannak karanténban.

Dr. Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője közölte: 2194 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19). Elhunyt 56 többségében idős, krónikus beteg. 17 469-en pedig már meggyógyultak. 3197 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen.

Hozzátette, hogy mindenki egyéni felelőssége nagyon fontos, be kell tartanunk az óvintézkedéseket és kerülni kell a zsúfolt zárt helyeket. További 200 új tesztegységet fognak bevetni.

Kérte, hogy minden állampolgár oltassa be magát az influenza ellen. Magyarországon mindenki számára rendelkezésre áll a megfelelő védőoltás. Ha duzzanat vagy fájdalom tapasztalható az oltás helyén, az elmúlik.

Újságírói kérdésekre megválaszolták:

- Körülbelül hat hónapig védett valaki, aki átesett már a koronavíruson

- Vérhígító mellett is beadható az influenza elleni oltóanyag

- Az egészségügyi intézmények fel vannak készülve. Jelenleg 933 egészségügyi dolgozót irányítottak át

 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
A tökéletes habcsókot keresed? Íme a legjobb recept!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?