Létrehozva: 2021.03.06.

Kocsis Máté: a baloldal továbbra is a vakcinák ellen hergel

A Fidesz frakcióvezetője szerint a baloldal továbbra is a vakcinák ellen hergel, „sunyi kettős beszéddel elbizonytalanítják a magyarokat, lebeszélik őket az oltásról”.

Kocsis Máté szombati Facebook-bejegyzésében feltette a kérdést: „az megvan, hogy Gyurcsány ül Brüsszelben, olvasgatja a tegnapi álhíreket és hazaüzenget?”.

„Akkor tisztázzuk! Gyurcsány csicskásai hetek óta arról beszélnek, hogy nyitni kellene mindent. Az MSZP, a Jobbik és a Momentum külön kampányt is indított erre. A dékások még e hét közepén is arról elmélkedtek a nyilvánosság előtt, hogy szerintük nem lehet felelősen döntést hozni a szigorításokról, ma meg már épp a cselekvés hiányát kérik számon” – közölte a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

Az megvan, hogy Gyurcsány ül Brüsszelben, olvasgatja a tegnapi álhíreket és hazaüzenget❓ Akkor tisztázzuk! Gyurcsány... Közzétette: Kocsis Máté2021. március 6., szombat

 

Úgy fogalmazott: az elmúlt hetekben a baloldal emberéletekkel játszadozott volna, miközben itt a járvány harmadik hulláma. Több a fertőzött, és egyre többen szorulnak kórházi ápolásra is. „Ehhez képest továbbra is a vakcinák ellen hergelnek, sunyi kettős beszéddel elbizonytalanítják a magyarokat, lebeszélik őket az oltásról” – tette hozzá Kocsis Máté.

„Meghazudtolják a szakembereket, és búvópatakszerűen nyomják az alantas oltásellenes kampányukat. Gyurcsány eközben meg a saját maguk által gyártott álhírek alapján még üzenget is, hogy szerinte mit kellene csinálni. Ez egy vicc” – írta a Fidesz frakcióvezetője, hangsúlyozva: a politikai vitákat majd később lerendezik, most az emberélet az első.

A hétvégén elérheti az egymilliót a beoltott emberek száma Magyarországon

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint mérföldkő, hogy ezen a hétvégén elérheti az egymilliót a beoltott emberek száma Magyarországon, ami már nagyon komoly átoltottságot jelent.

A főorvos szombaton a közmédiának úgy nyilatkozott, hogy nagyon sokan érzik úgy, hogy csak az oltással lehet hatékonyan védekezni a járvány ellen. Ha megfelelő ütemben érkeznek Magyarországra az oltóanyagok, akkor néhány hónapon belül elérhető a 25 százalékos átoltottsági arány, ami már a járványt meg tudja fékezni – hangsúlyozta. Szlávik János az oltások közti különbségekről szólva kifejtette, hogy nem mindegyiket lehet bizonyos életkorok alatt vagy felett beadni, valamelyiket hosszabb vagy rövidebb idő után ismételni kell, azonban mindegyiknek megfelelő a hatékonysága. Mindegyik alkalmas arra, hogy szinte száz százalékban megakadályozza a súlyos esetek kialakulását és a kórházba kerülést a beadás után két-három héttel – mutatott rá. A főorvos úgy folytatta, hogy a második oltás után egy héttel alakul ki az oltásoknál meghatározott 80-90 százalékos védettség. Az után is elképzelhető, hogy valaki megfertőződik, de óriási valószínűséggel nem kerül kórházba – tette hozzá. Szlávik János felhívta a figyelmet arra, hogy meredeken emelkedik az új fertőzöttek és a kórházba kerülők száma. A főorvos szerint ennek egyértelmű oka a brit variáns terjedése, amely könnyebben terjed emberről emberre, a fiatalabbakat fertőzi, több embernél okoz lázat, izom- és ízületi fájdalmakat, illetve nagyon sokan köhögnek tőle. Tájékoztatása szerint a brit variáns súlyosságát tekintve 10-15 százalékkal agresszívebb, mint a korábbi koronavírustörzsek. Az infektológus konkrétumok említése nélkül azt is elmondta, egy éve harcban állnak a koronavírussal az egészségügyi dolgozók, az orvosok és nővérek. Sajnos időnként hátba támadnak emiatt, de úgy érzem, mi mindannyian az emberekért, betegekért és életekért küzdünk, mert ez a hivatásunk - fogalmazott.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Háborús hangulat van Brüsszelben

borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

vg.hu

Hiába adna egy magyar cég havi 600–700 ezer nettót, nincs jelentkező az állásra

origo.hu

Botrány: Vajna Tímea húga idegesen üzent testvérének

travelo.hu

Mit tegyünk, ha őzgidával találkozunk a természetben?

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Már bankkártya nélkül is lehet készpénzt felvenni: elég hozzá egy mobil is!

INSIDER

Orbán Viktor: Békepárti többség kell Európában

INSIDER

Elkezdték gyéríteni a szúnyogokat: itt már biztosan kevesebb a vérszívó!

INSIDER

Most érkezett: Beszorult világháborús gránátot találtak, azonnal rohantak a tűzszerészek