Létrehozva: 2021.02.28.

Kocsis Máté: a baloldal elbizonytalanítja az embereket az oltással kapcsolatban

A baloldali pártok célja, hogy elbizonytalanítsák az embereket a járványhelyzet kellős közepén az oltásokkal és a védelmi intézkedésekkel kapcsolatban.

A baloldali pártok parlamenti magatartása és nyilatkozataik mind abba az irányba mutatnak, hogy elbizonytalanítsák az embereket a járványhelyzet kellős közepén az oltásokkal és a védelmi intézkedésekkel kapcsolatban – mondta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Kocsis Máté arról, hogy a baloldal sérelmezi azt, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség nem vesz részt az általuk alakított Covid 2021 vizsgálóbizottság ülésén, azt mondta: a parlamentnek nincs ilyen intézménye.

Kocsis Máté
Fotó: MTI / Kovács Tamás

Azon túl, hogy hiteltelennek és rossz szándékúnak tart egy olyan akciót, mint amibe az „ál bizottságosdival” belekezdett a baloldal, arcátlanságnak is minősítette azt, mert azok a politikusok akarnak vizsgálatot lefolytatni, akik „úton-útfélen akadályozzák” a járvány elleni védekezést.

Hétfőn a veszélyhelyzet meghosszabbításáról döntött a parlament, de a baloldali politikusok nem szavazták meg a szükséges intézkedéseket. Ha a baloldalon múlt volna, akkor március elsejétől nem lenne ágazati bértámogatás, hitelmoratórium, adó- és járulékcsökkentés, valamint otthonfelújítási támogatás sem és megszűnne a védekezés valamennyi szabálya is – hangsúlyozta.

Megjegyezte: még mindig az a szocialista Korózs Lajos vezeti a parlament egészségüggyel foglalkozó bizottságát, aki megalázta, megsértette a mentősöket tavaly a kamuvideójában, és álhíreket terjesztett. Ebben a politikai közegben nagyon furcsa, hogy a baloldal kíván bármit bárkin számon kérni a járványhelyzet kezelésével kapcsolatban, és ebben a színjátékban a kormánypártok nem vesznek részt – jelentette ki.

Kocsis Máté szerint „még a legelvetemültebb Gyurcsány-párt tagok„ is kétkedve fogadták a jobbikos Stummer János Puskás Arénába tervezett építkezéssel kapcsolatos megnyilvánulását, mivel „a hihetőség határain kívül esik”, hogy a magyar miniszterelnök miatt épüljön egy ilyen folyosó.

Úgy fogalmazott: Stummer János azért „vette elő„ ezt az ügyet, hogy elterelje a közvélemény figyelmét pártelnöke, Jakab Péter balesetéről, a sofőrös ügyéről és a fizetéséről szóló hírekről. Ezért pedig megkockáztatta azt is, hogy esetleg törvényt sért, hiszen a nemzetbiztonsági bizottság ülésének napirendjei nem nyilvánosak.

A frakcióvezető hozzátette: manapság Európában már – alapvetően tűzbiztonsági, terrorelhárítási és biztonsági okokból – sehol sem építenek olyan nagy befogadóképességű sportlétesítményeket, amelyeknek ne lenne gépjárműforgalom fogadására is alkalmas folyosója.

Azt, hogy a jobbikos politikus törvényt sértett-e, a hatóságok eldöntik – mondta. Azonban Kocsis Máté szomorúnak nevezte, hogy egy olyan ”hebehurgya, komolytalan ember„ vezeti a nemzetbiztonsági bizottságot, aki képtelen érzékeny vagy nem nyilvános adatokkal megfelelően bánni.

Kitért arra is: a kormánypártokban számos olyan jelölt indul a jövő évi országgyűlési választásokon, aki most is parlamenti képviselő. Azonban míg a kormánypártoknál teljesen transzparens, nyilvánvaló és követhető a jelölés, addig a baloldali pártoknál számos ”csalárd lépés„ van – mondta, utóbbiak közé sorolva az előválasztást is.

Emlékeztetett: 2014-ben a „Bajnai-Gyurcsány-Mesterházy hármas játszott éppen előválasztásosdit” akik közül végül utóbbi indult közös miniszterelnök-jelöltként, 2018-ban pedig koordinált indulásnak nevezték stratégiájukat, de ugyanez volt a módszer. Most éppen előválasztásnak hívják – tette hozzá.

Kocsis Máté azonban kiemelte: az egész koncepció a baloldali választók becsapására épül, ugyanis a baloldali folyamatokat „egy az egyben Gyurcsány irányítja„. Ez abból is látszik, hogy ő kezdett el először beszélni a 2022-es választásokra a közös listáról, és ő vetette fel az előválasztást valamint a közös miniszterelnök-jelöltet is – magyarázta.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Húsvéti kvíz: Ön tudja a választ az ünneppel kapcsolatos kérdéseikre?

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

vg.hu

Döntöttek az új üzemanyagárakról: szerdától megint drágább lesz a benzin – nem is kevéssel

mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

magyarnemzet.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget? – szakértő válaszol

origo.hu

A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

INSIDER

Megszólalt egy szakértő Varga Judit bejegyzéséről: ez a bántalmazás tankönyvi példája

INSIDER

Ismét tetten érték az uniós pénzek ellen lobbizó baloldalt

INSIDER

Terrorpánik Európában: Zárják a német határokat, stadionok elleni dróntámadásoktól tartanak

INSIDER

Minddel tisztában vagy? Összeszedtük, mire emlékezünk a húsvéti nagyhéten

INSIDER

Különleges akciót jelentett be az Élelmiszermentő Központ: több száz rászoruló családot segítenek húsvétkor

INSIDER

Gyászol a Magyar Közút: "Már indultak volna, amikor megtörtént a tragédia"

INSIDER

Pizsamában tűnt el egy néni a XIX. kerületből, szerettei rettenetesen aggódnak érte