INSIDER

Kocsis Máté: Nem szavazunk meg olyan megállapodást, amely politikai furkósbottá emeli a zsarolást

Kocsis Máté egyértelművé tette: a Fidesz nem szavazza meg az uniós szerződések sunyi módosítását.
  • Szerző: Ripost

Kocsis Máté a Facebookon üzente meg a magyaroknak: a Fidesz nem hajlandó megszavazni az uniós szerződések sunyi módosítását, amely politikai furkósbottá emeli a zsaroláshoz való jogot.

Mint írta, amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz, világos feltételek mellett tette, a szerződésben tisztázott volt a hazánkat megillető jogok és terhelő kötelezettségek összessége. Ezek esetleges módosítása kizárólag szabályozott eljárás során, a Lisszaboni Szerződés módosításával valósulhat meg.

„Bár nem értünk egyet a tagállamok közös adósságfelvételével, előremutató kompromisszumnak tartjuk a nyári uniós tárgyalásokon elért eredményeket, kedvezőnek ítéljük meg a létrejött megállapodást, az új költségvetést és a gazdasági újjáépítési csomagot.

Abban azonban egészen biztos lehet mindenki, hogy a magyar parlamentben a Fidesz jelenlegi frakciója nem fog megszavazni, ratifikálni egy olyan megállapodást, amely az uniós szerződések sunyi, lopakodó módosításával politikai furkósbottá emeli a zsaroláshoz való jogot “jogállamisági kondicionalitás” álnév alatt.

Ilyet akkor sem szavaznánk meg, ha netán maga a kormány kérné”.

Biztosan nem. Ilyet még akkor sem, ha netán maga a kormány kérné

Amikor Magyarország csatlakozott az Európai Unióhoz,...

Közzétette: Kocsis Máté2020. szeptember 29., kedd

Mint ismert, most zajlik a jogállamiság és az EU-s kifizetések összekapcsolása körüli vita is, amelyben a német soros elnökség hétfőn jött ki a javasolt feltételrendszerrel, illetve szankciós rendszerrel.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?