INSIDER

Kölcsön kutyákra vágynak a bezárkózott emberek

Egyre több állatmenhelyet hívnak fel olyan kéréssel, hogy a home office-ban töltött időszakra ideiglenesen szeretnének kutyát befogadni. Arra is volt példa, hogy a betelefonáló bevallotta, csak azért vinne haza kutyát, mert így a kijárási tilalom ellenére este nyolc utáni is kimehetne sétálni. Szerencsére azonban a kutyusok védelmében a menhelyek minden ilyen kérést elutasítanak.
  • Szerző: Ripost

„Ideiglenes befogadásra nálunk is van mód, de ilyenkor is komoly feltételeknek kell, hogy megfeleljen a gazdi” – mondta a -nak Kállay Rita, a Rex Kutyaotthon operatív vezetője.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kállay Rita, a Rex Kutyaotton operatív vezetője Fotó: Olvasói

Mint más helyeken, így náluk is kötelező kitölteni egy kérdőívet, amelyből sok információt kapnak az örökbefogadóról. Így felmérik az életritmusát, családi állapotát, hogy vannak- e gyermekek a családban és hogy mekkorák. A gyakorlat szerint ideiglenesen csak beteg állatot adnak örökbe a gyógyulásáig, vagy kölyköket, általában 8-10 hetes korukig, ameddig megerősödnek.

Fotó: bors

„Egész évben nagy az érdeklődés a kutyusok ideiglenes befogadására, de most valóban több olyan érdeklődő is volt nálunk, aki saját bevallása szerint is csak arra az időre szeretne kutyust hazavinni, míg home office- ban végzi a munkáját. Sokan azért akarnak kutyát a karantén idejére, hogy ne unatkozzanak, de ez nem lehet érv, így visszautasítjuk az ilyen jellegű kéréseket – fogalmazott a Vigyél Haza Alapítvány munkatársa, Óvári Klári.

Óvári Klári három örökbefogadott kutyus gondoskodó gazdája Fotó: Olvasói

„Amennyiben egy jelöltet megfelelőnek találunk, akkor egy személyes találkozásra invitáljuk. Ilyenkor elég hamar kiderül, hogy az állat és a leendő gazdi között kölcsönös- e a szimpátia. Ez nagyon fontos szempont a végső döntésnél, akár ideiglenes, akár végleges örökbefogadásról van szó” – árulta el Óvári Klári.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?