Létrehozva: 2021.10.01.

Pokolba kívánják a költöztetőket: elképesztő vádak, már a rendőrség is nyomoz

Már többen megjárták a költöztető céggel, szinte kivétel nélkül mindenki a pokolba kívánja őket. Már nyomoz a rendőrség.

Egy költöztetőcég olcsó és hatékony megoldást kínál weboldalain, amik két néven is futnak, de a nevüket leszámítva szinte minden más ugyanaz. Az ellenállhatatlan ajánlat azonban korántsem olyan jó, mint ahogy azt elsőre hinnénk. Több ember panaszkodott rá, hogy órákat késtek a költöztetők és még ezek után is volt képük azt mondani, hogy nem végzik el az előre megbeszélt munkát. Ám ez csak a jéghegy csúcsa, ugyanis Anett lapunknak elmondta, mit tettek vele a cég emberei:

„Az említett költöztető céget találtam az interneten, akiket meg is bíztam egy lakás elköltöztetésével, Fótligetről a 15. kerületbe, ami 12 km. Eleve 11 helyett negyed négykor jöttek meg” – kezdi történetét Anett.

„Hárman voltak munkások. Volt egy nagy doboz, tele fürdőszobai dolgokkal a fürdőben, ahova be se kellett menniük és el se kellett volna vinniük azt a dobozt. Végig ott voltunk a párommal meg segítettünk is nekik pakolni. Egy dologra kértük meg őket, volt egy szekrénysor szétszedve, azt a saját buszunkba pakoltunk be és hogy ne én szakadjak meg nőként, a nagyobb részeit segítsenek elfektetni. Ez maximum 10 perces munka volt” – és csak ezután kezdődik az igazi kálvária, ami miatt Anett felvette velünk a kapcsolatot.

„Elvitték a dolgainkat, majd mikor fizetésre került sor közölte, hogy az amúgy körülbelül 38-40 ezres költöztetés 90 ezer forint lesz. Három órával többet akart felszámolni, csak az SMS-ből kiderült, hogy mikor érkeztek meg, tehát itt nem tudtak sokat mutyizni. Majd fel akart számolni 15 ezer forintot azért a 10 perc segítségért, amíg egy ikeás szekrény elemeit segített betenni, miközben 3 ember órabére összesen 8500 Ft náluk… Majd a 12 kilométeres útra 50 kilométeres túlfutást számoltak fel. A végén nagy kegyesen csak 50 ezret számolt, majd rám csapta a telefont” – meséli Anett, aki azt hitte, nagyobb csalódás már nem érheti, de tévedett.

Képünk illusztráció.
Fotó: RODNAE Productions

„Ezután tűnt fel anyukámnak, hogy a doboz ugyan ott van a fürdőszobában, de az alján levő kis dobozból eltűnt 480 euró. Azonnal fel hívtam a céget, aholközölté, utánakérdeznek. Másnap az egyik szállító hívott, s akárcsak később a főnökük tagadta a gyanút, s jelezte, bizonyítsam be az állításomat. Közöltem velük, hogy egyszerű a képlet, bemegyek a rendőrségre a dobozzal, amin rajta lesz az ujjlenyomatuk, illetve gondolom a főnök is benne van a buliban, ha ennyire inkorrektül áll hozzá. Érdekes módon előkerült a pénz. Másnap személyesen hozták vissza, ki se szálltak a kocsiból, egy bocsánatkérés se hagyta el a szájukat. Nem mellesleg én elvártam volna, hogy minimum a költöztetésem árát visszaadják, hiszen azért fizettem jelenleg, hogy meglopjanak. Miután kiírtam a történteket, sokan írtak nekem privátban, van, aki állítja, hogy tőle 1 milliót loptak. Nagyon szomorú, hogy se egy értékelő oldaluk nincs, se a rendőrség nem tesz semmit ellenük. Nekem mindenről hangfelvételem van, talán ez volt a szerencsém” – mondta el a Ripost-nak Anett.

Az elhangzottak kapcsán a Ripost megkereste a rendőrséget, történt-e feljelentés az ügyben.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. és XIII. kerületi rendőrkapitányságai folytatnak nyomozást lopás bűncselekményének gyanúja miatt. A XIII. Kerületi Rendőrkapitányságon folyamatban lévő ügyben három férfit hallgattak ki a nyomozók gyanúsítottként, a II. Kerületi Rendőrkapitányságon lévő ügyben gyanúsítotti kihallgatás nem történt, az felderítési szakban van” – válaszolta a BRFK Kommunikációs Osztálya.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tündéri videón mutatta meg kisfiát a fürdőruhás Puskás-Dallos Bogi

origo.hu

Nagy a baj: Izrael megtámadja Iránt

borsonline.hu

"Megkért, hogy ne hagyjam őt elkallódni" - Hajas László is elismerte az apró nógrádi faluban élő fodrász fiú tehetségét

hirtv.hu

AZ iráni támadást követően magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget hazánkban

ripost.hu

Tart a Gulácsi-mágia, milliárdokat érhet a magyar kapus visszatérése

hirtv.hu

Menczer Tamás: Ilyet csak egy tróger csinál + videó

origo.hu

Drámai a helyzet: napokon belül kirobbanhat a világháború

travelo.hu

Egyre csak süllyed a tengerbe a világ legegyedibb repülőtere

ripost.hu

„Modellnek kéne lenned, nem focistának” – Szoboszlainak csúnyán beszóltak

ripost.hu

Hoppá, más feleségével ebédelt a Házasság első látásra szereplője

ripost.hu

Kiadták a riasztást: pokoli, ami erre a 4 vármegyére lesújt

ripost.hu

Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

A kormány milliókat ad otthonfelújításra - hamarosan indul a pályázat

INSIDER

A kismamához riasztott mentők is meghatódtak, rögtön felsírt a kis Emília

INSIDER

Holtan esett össze egy középiskolás Somogy vármegyében, édesanyja talált rá

INSIDER

Még több riasztást kapott az ország, erre az időjárásra senki nem számított!

INSIDER

Dől a füst: felcsaptak a lángok Budapesten, kigyulladt egy tízemeletes