INSIDER

Hetekig kómában feküdt a balesetet szenvedett 9 éves kislány, Petráért egy emberként fogott össze az ország

A kislány küzd a felépülésért, amit rengetegen támogatnak.
  • Szerző: Ripost

A korábban írt már arról a 9 éves kislányról, aki nagyszüleivel súlyos balesetet szenvedett. Akkor az édesanya, Emese elmondta, hogy két fiatal nagy sebességgel száguldott bele a család autójába.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

balesetet szenvedett petra

Ez a fotó még a baleset előtt készült Petráról / Fotó: Facebook

Súlyos koponyasérülést, kulcscsonttörést szenvedett. Három hétig volt kómában” – mondta el az anyuka akkor a lányáról. Hozzátette, hogy gyermeke olyan súlyosan megsérült, hogy a balesete után mindent újra kell tanulnia, felépülése pedig az orvosok szerint akár két évbe is telhet.

„Igyekszünk pozitívak maradni, de nagyon megrázó, nehéz lelkileg. Látni a saját gyermekem szenvedését nagyon nehéz” – vallotta be akkor az anya.

Hatalmas összefogás a kislányért

Többen is összefogtak, hogy segítsék a családot, amíg a kislány felépül. Jótékonysági futást rendeztek, liciteket indítottak, és számtalan adomány érkezett a környező településekről és az ország különböző pontjairól. Az összefogás akkora méretet öltött, hogy úgy tudjuk, nemrég elegendő összeg gyűlt össze a családnak. Ez fedezi a rehabilitációkat, a különböző eszközök vásárlását, amelyek a felépülést segítik, és az ezzel kapcsolatban felmerülő egyéb költségeket is.

A gyűjtést segítő gyomaendrődi Facebook-csoportban arról írnak, hogy Petra állapota jelenleg stagnál.

„Nagyon bízunk benne, hogy hamarosan újra mosolyogni látjuk a kis harcost. Sok megpróbáltatáson, műtétéken van túl és időre van szüksége a szervezetének, hogy újra erőre kapjon” – fogalmaznak a posztban.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Kókuszkocka, ami nem száraz hatású
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?