Létrehozva: 2020.08.27.

Komolyan megugrott a beazonosított fertőzöttek száma – íme a legfrissebb adatok

91 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és nincs újabb elhunyt.

91 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 5379 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma változatlanul 614 fő, 3757-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1008 fő. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 42%-a budapesti. 69 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Fotó: Shutterstock

Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása. A kormány pénteken tárgyalja a további szükséges intézkedéseket.

Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérjük, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket. Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be. Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését – írja a koronavirus.gov.hu.

Jelenleg a legnagyobb veszély a koronavírus behurcolása – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán csütörtök este.

Menczer Tamás azt mondta: az emberek egy része az egészségét félti, más inkább a munkáját, megélhetését, a kormány a magyar emberekkel összefogva ezekre a kihívásokra keresi a megoldást.

Bemutatót tartott a Járványügyi Bevetési Egység, egy elképzelt helyzet kapcsán. Külföldről érkező magyar turistacsoport lépte át a határt, és a busz utasai közül többen rosszul lettek – koronavírus-fertőzöttségre utaló tünetek jelentkeztek rajtuk. Mit kell ilyenkor tenni? Ki vagy kik segítenek és hogyan? Hová szállítják a betegeket és a tünetmentes utasokat? Ezt mutatta be a járványügyi bevetési egység Budapesten – vagyis azt, hogy egy fiktív járványügyi eseményt hogyan kezel a mentőszolgálat, a kórház, a katasztrófavédelem, a honvédség és az Állami Egészségügyi Központ egymással együttműködve.

A bemutató előtt Lakatos Tibor, rendőr ezredes, az Operatív Törzs ügyeleti központjának vezetője az Origónak elmondta: a gyors reagálású járványügyi bevetési egységet azért hozta létre a kormány, hogy a járványügyi készültség időszakában a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatos feladatokat koordinálja olyan esetekben, amikor azonnali intézkedések bevetésére van szükség.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

borsonline.hu

Kerényi Miklós Máté megtörte a csendet: ezért távozik valójában az Operettszínháztól

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

life.hu

Elkpesztő, ahogy Meg Ryan kinéz: friss fotók készültek a színésznőről

magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

ripost.hu

Fontos bejelentést tett Csuti, fotóval mutatta meg

ripost.hu

Házasság első látásra: Nem hiszed el, milyen kínos titok derült ki Csabiról

ripost.hu

Hivatalos: megvan, mikor nyit pontosan a budapesti Primark

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Szívszorító: Már csak a szeretett kutyája holttestét simogathatta meg, óriásit hibázott a légitársaság

INSIDER

Rettegnek a szülők Nyíregyházán, már a játszótérre sem merik levinni a gyermekeiket

INSIDER

"Pihenésre van szüksége" – Épségben találtak rá az eltűnt marcali családapára

INSIDER

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt.