INSIDER

Kompolti tanárverés: bezárták az iskolát, soron kívül kirendelnek iskolaőrt

A héten nem lesz már tanítás abban a Heves megyei iskolában, amelynek a tanárát agyba-főbe verte néhány dühös szülő és rokon a hétvégén. A pedagógus orrát mintegy ötven diák és a kollégái szeme láttára törték be. A térség országgyűlési képviselőjének közbenjárására már az őszi szünet után iskolaőrt kapnak.
  • Szerző: Ripost

Mint azt a elsőként megírta: brutálisan nekiestek a Kompolt-Nagyúti Általános Iskola rajztanárának az egyik diák szülei és azok rokonai pénteken délután: úgy megverték, hogy betört az orra.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„A tanár úr arca és ruhája csupa vér volt”

Lapunknak két videót is elküldtek az esetről, ezeken jól látszik, hogy több tucat diák és a tanár kollégái végignézték a verést. A helyszínre a rendőrséggel egyidőben érkezett meg a helyi polgárőrség vezetője, Blahó László.

„A tanár úr arca és ruhája csupa vér volt! Rögtön láttam, hogy nagy a baj. Akkor érkeztek meg a mentők is, és miután megvizsgálták, kiderült, hogy eltört az orra. A faluban elég nagy felháborodást váltott ki ez az eset” – mondta el a -nak a polgárőr.

Egy füles lehetett a kiváltó ok

Az édesanya, aki először nekiesett a tanárnak, több helyen azt nyilatkozta: nem tudta magát türtőztetni, mert a gyermeke azzal hívta fel az iskolából, hogy a tanár megverte. Arról azonban nem beszélt, miért kapta a gyerek a fülest.

„Valóban azt állította a fiú, hogy a tanár megpofozta az iskolában. De hozzátartozik az igazsághoz, hogy az osztálytársai az eset után elmondták: a fiú folyamatosan zavarta az órát, nagyon rossz volt a magatartása” – magyarázta lapunknak a polgárőrség vezetője.

Sok szülő panaszkodott az iskolára

A térség országgyűlési képviselőjét korábban már több szülő megkereste azzal, hogy az iskolában néhány tanuló miatt nem tudnak tanítani, és így az ő gyermekük lemarad a tananyaggal. Horváth László a -nak elmondta: éppen azért javasolta az iskolaőrség létrehozását, mert a körzetében többször elfordult már iskolai erőszak, például Gyöngyöspatán.

Fotó: Kompolt-Nagyúti Általános Iskola

„Nem értem, hogy miért nem volt ebben az intézményben iskolaőr, hiszen neki pont az a feladata, hogy biztosítsa a rendet, a tanítás zavartalanságát. Tanár, de akár diák is fordulhat hozzájuk, ha baj van és meg tudják akadályozni, hogy egy konfliktus idáig fajuljon” – mondta a képviselő.

Az esetet követően megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot és kérte, hogy soron kívül állítsanak munkába iskolaőrt az intézményben. Információink szerint az iskolában már az őszi szünetig nincs tanítás, azt követően pedig munkába áll az iskolaőr.

„Az iskolában tilos pofonnal fegyelmezni, de az sem megengedhető, hogy egy diák rokonsága véresre verjen egy tanárt” – hangsúlyozta Horváth László.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?