INSIDER

Könnyfakasztó: Illés bácsi fagyijáért harcol az ország

Állampolgári bejelentés alapján mentek ki a hatóságok, bezáratták a 78 éves Illés bácsi fagyizóját.
címkék:

Két nap alatt harmincezren írtak alá egy petíciót egy online-oldalon „Hagyják dolgozni Illés bácsit!” címmel. A gödöllői cukrászmester ötven éve nyitotta meg az üzletét, a múlt héten hatósági ellenőrzést kapott, és vasárnappal bezáratták üzletét. Nyitva maradhatott volna, ha a kornak megfelelően újítja fel cukrászdáját. Hatvanhat ezres nyugdíjából erre sajnos nem futja.

Barna Illés vasárnap az RTL Klub kamerái előtt búcsúzott a vendégeitől, könnyes szemmel mérte ki az utolsó adag fagylaltokat.

Az ország egy emberként állt az öreg cukrászmester mellé, a legfrissebb hírek szerint a gödöllői polgármester is segíteni próbál.

Igaz, vannak olyanok is, akik helyeslik a döntést. Sváby András a Facebookon fejtette ki, miért.

„Biztos bal lábbal keltem fel és nem ismerem Illés bácsi cukrászdáját, és azt is látom, hogy a fél interet őt sajnálja, de a képeket nézve én csodálkozom, hogy a Nébih nem azonnal zárta be a kis gödöllői üzemet. A kinyúlt atlétatrikó, a fagyiba szinte belelógó mellszőr, a falakon lógó rongyok stb. nekem visszataszító és gusztustalan. Amúgy a NÉBIH által megkövetelt szabályok között van egy-két baromság, de a 90% fontos és kifejezetten logikus. A magyar vendéglátás backstage-jére pedig nagyon ráférnek a higiéniai szabályok” - írta.

Illés bácsi története azonban itt és most feltehetően még nem ért véget.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?