INSIDER

Súlyos környezetszennyezés történt a Dunán, óriási a nyomravezetői díj

Eddig 900 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel magánszemélyek annak, aki lebuktatja Ráckevén a környezetrombolót.
  • Szerző: Ripost

Félmillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel egy magánszemély annak, akinek az információi alapján sikerül nevesíteni és elfogni a súlyos környezetszennyezés felelősét, azóta sorban csatlakoznak hozzá mások és növelik a díj összegét. A Ráckevei Duna-ág utóbbi 20 évének legsúlyosabb környezetszennyezését okozta a tettes, állítják.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„2020 december 9-10. környékén ismeretlenek nagy mennyiségű (több köbméter – néhány szakember szerint legalább 6 köbméter !) fáradt olajat engedtek le a Szigetszentmiklós, Ádám Jenő sétány és a Tebe utca sarkánál lévő esővízgyűjtő csatornába, vagy annak kifolyójába. A hatalmas mennyiségű olaj az RSD medrébe bekerült.

A kifolyó alatti úszóláp-nádas fogta meg, tartotta meg a szennyezést. Szerencsére a víztestbe nem került be! Azonban van olyan hely a nádasban lévő stégek mellett, ahol 20-25 cm vastagságban áll a fáradt olaj.

A Közép-Duna-vögyi Vízügyi Igazgatóság szombaton szerzett tudomást a történtekről. Példás gyorsasággal szervezték meg a védelmet és az elhárítást” – írja a posztoló.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?