INSIDER

Koronavírus: Az online nyelvvizsgáknál kiemelt figyelmet kapnak a felvételizők

Az online nyelvvizsgázókat egy teremfelügyelő fogja figyelni.
  • Szerző: Ripost

Az online nyelvvizsgák megszervezésére engedélyt nyert négy nyelvvizsgaközpontnál kiemelt figyelmet kapnak a felsőoktatásba felvételizők, hiszen számukra a nyelvvizsga egyben pontszerzési lehetőség is – hangzott el kedden az M1 aktuális csatornán.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Czifrik-Keszthelyi Barbara, a TIT Ixam nyelvvizsgaközpont irodavezetője elmondta, a májusban és júniusban szerzett pontjaikat a vizsgázók a felvételi eljárásban biztosan beszámíthatják.

A felvételi eljárásban nem szükséges nyelvvizsga-bizonyítványt csatolni, elegendő a nyelvvizsgaközpont hivatalos igazolása az eredményről – jegyezte meg.

Mint mondta, általában angolból és németből lehet vizsgát tenni, de vannak olyan központok, amelyek más nyelvekből is hirdettek vizsgákat. Az Ixam június elejétől – angol és német nyelven – indít B2 és C1 szinten nyelvvizsgákat – fűzte hozzá.

A vizsgára online, illetve papíralapon lehet jelentkezni, személyes ügyfélfogadásra nincs lehetőség.

Hangsúlyozta: az online nyelvvizsgázáskor minden vizsgázóról rögzített felvétel készül. A vizsgaközpontok biztosítják azt, hogy a vizsgázáskor a próbálkozó egyedül van az otthonában, nincs segítsége. Ha a teremfelügyelőben felmerül a gyanú, hogy a vizsgázó nincs egyedül, vagy segítséget használ, akkor felszólítja, hogy vigye körbe a helyiségben kameráját – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy amennyiben a vizsgázó segítséget vett igénybe, kizárják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?