INSIDER

Két hét alatt belehalt a koronavírusba az édesapa, árván maradt Botond és kishúga

A tehetséges sportolót és húgát a rokonaik és a klub is támogatja. Nem szeretnék a bajban hagyni a fiatalokat.
  • Szerző: Ripost

Egy évvel édesanyjuk elvesztése után, most édesapjukat is elvesztette Seeler Botond (21), az UVSE vízilabdázója és 14 éves húga, Fruzsina. A családfő megfertőződött a koronavírussal, majd nem sokkal később súlyos állapota miatt nem tudta folytatni a küzdelmet az életéért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az árván maradt testvérek sorsa még egyelőre bizonytalan, mivel nem tudni, hogy ki lesz a gyámjuk. A Blikknek nagybátyjuk szólalt meg a felfoghatatlan veszteségről.

Fotó: Pixabay

„Sajnos, megfertőződött a koronavírussal, már két hete lélegeztetőgépen volt, tüdőgyulladást kapott, a szervezete pedig feladta a küzdelmet. Botond és a húga is nagyon összetört, ezért nyilatkozni sem szeretne. Rendkívül nehéz nekem is felfognom egyelőre a történteket. Még nem tisztáztuk, hogy ki lesz a gyámjuk, ezt közösen kell majd megbeszélnünk. Egyelőre ketten élnek együtt, így a nagyapjukkal mindenben próbáljuk támogatni őket. Szerencsére közel lakom hozzájuk, bármiben számíthatnak ránk” – árulta el Ivanov György.

A fiatal tehetségért a klubja, az UVSE egy emberként fogott össze. Egy adománygyűjtést szerveztek, hogy megsegítsék a fiatalokat.

„Úgy érezzük, azonnal cselekednünk kell, hogy sporttársunk és húga semmiképp se maradjon egyedül se ma, se az elkövetkezendő időben. A támogatás mellett most a legfontosabb, hogy anyagi segítséget kapjanak tőlünk, barátaiktól. Ez egy szörnyű tragédia, ami olyan embereket ért, akik a mi közösségünk tagjai” – áll a csapat felhívásában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?