Létrehozva: 2021.02.18.

Nagyot nőtt a napi új fertőzöttek száma, elhunyt 104 beteg

4021 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 332-en vannak lélegeztetőgépen. Eddig 365 021 fő kapott oltást, közülük 141 023 fő már a második oltását is megkapta.

2853 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 394 023 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 104 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 035 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 301 363 fő, az aktív fertőzöttek száma 78 625 fő. 4021 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 332-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavírus.gov.hu.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Eddig 365 021 fő kapott oltást, közülük 141 023 fő már a második oltását is megkapta. Az e heti oltási terv szerint folytatódik a regisztrált legidősebbek oltása a kórházi oltópontokon (Pfizer- és Szputnyik vakcinával), a háziorvosok pedig folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását (AstraZeneca-vakcinával).

Emellett több idősotthonba is visszatérnek az oltócsapatok és folytatódik az egészségügyi dolgozók második körös oltása is. Kedden megérkezett az első szállítmány a kínai Sinopharm-vakcinából is, így már összesen öt vakcina áll rendelkezésre Magyarországon. Ma újabb AstraZeneca-vakcina szállítmányt várunk és elindult az újraindításról szóló online nemzeti konzultáció is.

Koronavírus adatok megyékre lebontva
Fotó: koronavírus.gov.hu

Európa több országában már a harmadik hullám zajlik, a brit vírusmutáns gyorsan terjed, több embert fertőz és növeli a betegek számát. A kormány ezért fenntartja és március 1-ig meghosszabbította védelmi intézkedéseket.

A kormány álláspontja, hogy csak fokozatosan és felelősen lehet feloldani a korlátozásokat, és ehhez az emberek véleményét is kikéri. Az erről szóló online nemzeti konzultáció a mai napon elindult.

Egy idõs nõ vérnyomását mérik, mielõtt megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcinájából készített oltóanyagot a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház oltópontján 2021. február 7-én.
MTI/Vasvári Tamás

A kormány előterjesztésére az Országgyűlés kedden kezdte tárgyalni a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását, amelynek célja a magyar emberek életének és egészségének megvédése, valamint a gazdasági károk mérséklése és a munkahelyek megőrzése.

Kiss Róbert alezredes közölte: szerdán 138-an szegték meg a 10 ezer lakosúnál nagyobb településeken a közterületi maszkviselésre vonatkozó önkormányzati rendeletet. Közülük 23 embert figyelmeztettek, 57-en kaptak helyszíni bírságot, 58 szabálysértőt feljelentettek.

Hozzátette: szabálytalan maszkviselés miatt szerdán tömegközlekedési eszközökön, azok megálló- és várakozóhelyein 27, üzletekben, bevásárlóközpontokban 17 ember ellen intézkedtek a rendőrök.

A maszkviselési szabályok megszegése miatt 25 383-szor intézkedtek eddig a rendőrök – ismertette.

A boltokra, vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre és szabadidős létesítményekre vonatkozó szabályok megszegése miatt eddig 828 rendőri intézkedésre volt szükség. Ebből 214 esetben az üzemeltető vagy a tulajdonos mulasztása volt megállapítható, 614 esetben pedig az üzletek korlátozott nyitvatartására vonatkozó szabályokat nem tartották be.

Szerdán egy kisvárdai vendéglátóhely 6 hónapra történő ideiglenes bezárásáról döntött a rendőrség, ezzel már 46-ra nőtt azoknak a vendéglátóhelyeknek a száma, amelyeket a rendőrség a január 30-ától hatályos új, szigorúbb szabályok be nem tartása miatt sújtanak ezzel az intézkedéssel. Az alkalmazotton kívül négyen voltak a vendéglátóhelyen és éppen szeszes italt fogyasztottak, amikor a rendőrség ellenőrzést tartott.

Közölte: a kijárási tilalommal kapcsolatos szabályok megsértése miatt 331 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök. A kijárási korlátozás, majd a kijárási tilalom tavaly novemberi bevezetése óta 39 341 emberrel szemben intézkedtek országszerte e szabályok megszegése miatt.

Az elmúlt napon is ellenőrizték a Magyarország területén személyforgalomban átutazókat, a tranzitszabályokat megsértőkkel szemben 63 esetben léptek fel. Az átutazókat tavaly szeptember óta ellenőrzik, a szabályokat be nem tartókkal szemben eddig 12 015-ször intézkedtek.

Az elmúlt napon 8551 esetben ellenőrizték személyesen a rendőrök a hatósági házi karanténban lévőket. Szerdán 4219 ilyen korlátozó intézkedést rendeltek el, jelenleg 22 893-an vannak hatósági házi karanténban. Közülük 2306-an vállalták, hogy a rendőrség elektronikusan ellenőrizze, betartják-e a karanténszabályokat – ismertette az alezredes.

A határátkelőknél jó ütemben lehet áthaladni, de a teherforgalomban Röszkénél kétórás várakozásra kell számítani az országba belépéskor.

A járvánnyal összefüggésben tavaly március óta 531 bűncselekmény miatt indult eljárás, eddig összesen 103 gyanúsítottat hallgattak ki – mondta el az alezredes.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten is

origo.hu

Hazakerülhet Suhajda Szilárd holtteste a Mount Everestről

borsonline.hu

Megismétlődött Suhajda tragédiája, 20 év tapasztalattal rendelkező hegymászó vesztette életét

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

ripost.hu

Dühöngött és sírt Harry herceg, ez volt az utolsó csepp a pohárban

hirtv.hu

Donáth Anna: Nem ez a cél, hogy egymás torkát kettéharapjuk + videó

origo.hu

Vajna Tímea bikiniben mutatta meg műtéti hegeit

travelo.hu

Nem engedik fel a magyar hegymászót a világ egyik legmagasabb csúcsára

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Követői tették helyre a hazugsággal kampányoló Magyar Pétert

INSIDER

Luxusterepjárót állított Karácsony Gergely a Blaha közepére

INSIDER

Akár tíz évre is börtönbe kerülhetnek a hídpénzbotrány elkövetői

INSIDER

Szívszorító: Már csak a szeretett kutyája holttestét simogathatta meg, óriásit hibázott a légitársaság

INSIDER

Rettegnek a szülők Nyíregyházán, már a játszótérre sem merik levinni a gyermekeiket

INSIDER

"Pihenésre van szüksége" – Épségben találtak rá az eltűnt marcali családapára

INSIDER

Fontos bejelentést tett a Magyar Sportmárka Zrt.