INSIDER

Koronavírus: így védekeznének a magyarok a második hullám esetén – videó

Nemzeti konzultációt hirdetett a kormánya, a 13 kérdés többsége a koronavírus elleni védekezésről szól. Mivel egyre többet hallani egy esetleges második hullámról, kíváncsiak voltunk, ha ne adj’ isten mégis bekövetkezne az és elérné hazánkat, akkor ki, melyen intézkedés azonnali bevezetését támogatná.
  • Szerző: Ripost

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Talán, ami eddig volt, az elég lesz. A maszkviselés és a távolságtartás bőven elég szerintem. A kijárási korlátozást nem tartanám indokoltnak, tudunk vigyázni magunkra„ – vélekedik Attila.

Attila

Másképp gondolja Lengyel Gézáné:

„Egy esetleges második hullámnál fontos lenne megakadályozni a csoportosulást, aminek az egyik legjobb módja a rendezvények korlátozása. S persze a maszkhasználatról sem volna szabad lemondani!”

Lengyel Gézáné

Szintén a száj és az orr eltakarásában látja a megoldást Juhász Ilona.

„Én nem zárnám be az oktatási intézményeket és a munkahelyeket sem, de azokon a helyeken is előírnám a maszkhasználatot és a fokozott fertőtlenítést egy második hullám esetén.”

Juhász Ilona

„A maszkot és az ingyenes parkolást mindenképpen visszahoznám, ha úgy alakul, 65 év felettiként viszont nem örülnék, ha csak délig mehetnék a boltba, mert azt a korlátozást nagyon megszenvedtem legutóbb” – mondta Béla.

Béla

„Az ingyenes parkolást mindenképp fontosnak tartanám egy esetleges második hullámnál, bár így sem könnyű parkolni, mert kevés a szabad hely. Ahogy a másfél-két méteres távolságtartást is lényeges a járványveszély idején„ – mondta Kósa Miklós.

Kósa Miklós

Nagy Feró még tovább megy, a rocker szükség esetén a rendezvényeket is korlátozná.

Nagy Feró / Fotó: Ripost

„Egy második hullám esetén a maszkviselés bevezetését mindenképpen el kellene rendelni, hiszen sokkal biztonságosabb ilyen módon bemenni egy élelmiszerboltba vagy más fedett helyszínre, ahol az arcunk eltakarása nélkül könnyedén tudnánk terjeszteni mindenféle vírust” – kezdte a nak Nagy Feró, aki a második legfontosabb intézkedésnek a távolságtartás elrendelését tartja. „Nyilvánvalóan hasznos, ha nem fogdossuk, ölelgetjük egymást feleslegesen, és megtartjuk a kellő távolságot egy ilyen helyzetben. Ebből következik, hogy a rendezvényeket is érdemes volna korlátozni, így gátolva a vírus esetleges terjedését. A koronavírus mindenkinek, így nekünk, zenészeknek is nagy károkat okozott anyagilag, de az egészségnél nincsen fontosabb” – fogalmazott az énekes.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?