INSIDER

Koronavírus: Minden hazai börtönt fertőtlenítenek

Megelőző fertőtlenítés vár a hazai büntetés-végrehajtási intézményekre.
  • Szerző: Ripost

Megelőző intézkedésként valamennyi hazai börtönben teljes körű fertőtlenítést végeznek a következő napokban – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) .

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

A magyar börtönökben jelenleg nincs koronavírussal fertőzött fogvatartott, köszönhetően a büntetés-végrehajtási szervezet által eddig bevezetett megelőző intézkedéseknek és a helyzet kezelésére kialakított szakmai protokoll hatékonyságának.

Hozzátették: a megelőzés érdekében a BvOP elrendelte a büntetés-végrehajtási intézetek megelőző fertőtlenítését. A fertőtlenítés kiterjed a börtönök bástyafala, illetve a biztonsági kerítés közelében található közterületre, az őrzött területen belül található közlekedőutakra, a fogvatartottak által használt útvonalakra, a sétaudvarokra és a sportudvarokra.

Fertőtlenítik a fogvatartottak elhelyezésére, munkavégzésére, foglalkoztatásra szolgáló épületek összes helyiségét is, a személyi állomány szolgálatteljesítési helyiségeit, berendezési tárgyait, valamint a büntetés-végrehajtási szervek kezelésében lévő valamennyi gépjárművet.

Ha a jövőben mégis előfordulna fertőzés, a büntetés-végrehajtási szervezet egészségügyi szolgálata felkészült az ebből adódó speciális feladatok elvégzésére .

És ezeket olvastad már?