INSIDER

Magyarország az első, ahol a 18 éven aluliak oltása is megkezdődhetett

Folyamatosan oltják az embereket Magyarországon, csak így állítható meg a járvány.
  • Szerző: Ripost

Egy rendkívüli hírrel nyitotta meg az Operatív törzs sajtótájékoztatóját Kiss Róbert alezredes. Egy nagykanizsai férfi ellen indítottak eljárást rémhírterjesztés miatt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Saját ötletétől vezérelve azt állította, hogy egy nyíregyháza melletti településen mindenki meghalt a védőoltás miatt. A férfit azonosították, és május 11-én előállították, házkutatást tartottak nála. Mivel beismerte bűnösségét jelenleg szabadlábon védekezhet.

Fotó: YouTube

Az elmúlt 24 órában 438 ember szegte meg a kötelező maszkviselés szabályát. 120 személlyel szemben intézkedtek a kijárási korlátozás vagy a csoportosulási szabályok megszegése miatt.

Jelenleg 18,886 ember van hatósági házi karanténban, ebből 978 személy követhető mobil applikáción.

Galgóczi Ágnes ismertette a mai járványügyi adatokat, mint a fertőzöttek és a beoltottak száma.

„Egy hét alatt több mint 4000-rel csökkent az új esetek száma, az országosan 35 százalékos a csökkenés” – hangsúlyozta ki Galgóczi Ágnes.

A fertőzöttek átlagéletkora 43 éve. A legtöbb fertőzöttet Budapesten és Pest megyében regisztrálták. A legnagyobb csökkenés Tolna megyében volt 50 százalékkal, míg Csongrád-Csanádban 40 százalék feletti csökkenést regisztráltak.

Kijelentette, Magyarország az első uniós ország, ahol a 18 éven aluliak oltása is tömegesen megkezdődhetett. Említést tett arról is, hogy 144 ezer ember kap ma SMS-t, hogy időpontot foglalhat Pfizer vakcinára.

A holnapi nap folyamán 64 800 Moderna szállítmány érkezése várható, valamint 30 ezer Jansen is. Ezeket a háziorvosok fogják megkapni felhasználásra. Csütörtökön 67 ezer AstraZeneca-szállítmány érkezett második körös oltásra.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?