INSIDER

Köszönetet mondott Magyarországnak az osztrák belügyminiszter a határvédelemért

A migránsoknak a szerb-magyar határon sikeresen meghiúsított, illegális határátlépési próbálkozása kapcsán ma délután Karl Nehammer osztrák belügyminiszter közleményben mondott köszönetet Magyarországnak a külső határ remek védelméért, és a hatóságok közötti jól működő egyeztető mechanizmusért.
  • Szerző: Ripost

„Időben tájékoztatást kaptunk és szoros kapcsolatban állunk a magyar kollégákkal. A magyar és szerb hatóságok konzekvensen védik a határt, ezzel megakadályozva a migránsok továbbjutását Közép-Európába. A cél az illegális migránsok külső határ előtti megállítása és a származási országokban való biztonságos helyzet kialakítása, hogy az emberek el se induljanak a veszélyes útra”- mondta Karl Nehammer, miután telefonon beszélt magyar partnerével.

Fotó: AFP

Ausztria számára is világos prioritás az illegális migrációval szembeni küzdelem és a határok védelme. Emiatt folyamatosan osztrák rendőröket is biztosítunk, akik főleg az észak-macedón és görög határon küzdenek az embercsempészek ellen. Továbbra is ébernek kell maradnunk, tekintettel a feszült görögországi helyzetre. Fontos, hogy ne szállítsák a migránsokat a szigetekről a szárazföldre.

És ezeket olvastad már?