INSIDER

Közlemény adott ki a rendőrség: így készült fel fia meggyilkolására Katalin

Tiszta vizet öntött a pohárba a rendőrség, most minden részlet kiderült az olaszországi tragédia előzményeiről.
  • Szerző: Ripost

Mint arról a is beszámolt, megöltek egy kétéves magyar kisfiút Olaszországban 2021. október 1-jén. A helyi hatóságok a gyermek anyját gyanúsítják.

A kisfiú édesapja szeptember 22-én Budapesten kért rendőri segítséget, mert korábbi élettársa a szeptember 20-án hozott bírói végzés ellenére nem adta át neki közös gyermeküket.

A XIII. kerületi rendőrök a helyszínen megtették a szükséges intézkedéseket: ellenőrizték a lakást is, de az anya és a gyermek nem voltak otthon. Azt sem az apa, sem a korábbi élettárs idős édesanyja nem tudták megmondani, hogy hol lehet a nő és a gyermek.

Ekkor még nem került gyanúba a nő, ugyanis a kiskorú elhelyezésének megváltoztatása, csak abban az esetben bűncselekmény, ha a gyermeket az elhelyezés tartós megváltoztatása céljából viszik el, vagy tartják rejtve.

Az apa szeptember 23-án bejelentést tett a XIII. Kerületi Rendőrkapitányságon, ahol megismételte az általa előző nap a helyszínen elmondottakat. Bűncselekmény gyanúja továbbra sem volt megállapítható – tudatta közleményében a magyar rendőrség.

Amikor az apa szeptember 29-én tett feljelentésében elmondta, hogy információi szerint a nő Olaszországba vitte a kisfiút, a XIII. kerületi rendőrkapitányság azonnal elrendelte a büntetőeljárást, nemzeti elfogatóparancsot adtak ki az asszony ellen, egyben felvették a kapcsolatot a gyámhatósággal.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a mákos guba lesz az ünnepi asztal sztárja
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?