INSIDER

Közleményt adott ki a nagykövetség: a lehető leghamarabb utazzanak haza a magyarok Olaszországból

A római magyar nagykövetség kéri a magyarokat, hogy amint lehet, utazzanak haza.
  • Szerző: Ripost

Az életbe lépő, szigorú intézkedések miatt adott ki közleményt a római magyar nagykövetség, arra kérve az Olaszországban nem nyomós indokból tartózkodókat, hogy minél hamarabb hagyják el az országot.

A milánói repülőtér
Fotó: AFP

A nagykövetség a közleményben kifejtette, hogy március 10-től fokozott biztonsági intézkedéseket vezetnek be az országban, vagyis csak a legindokoltabb okok (munka, egészségügyi problémák) miatt lehet az utcára menni, máskülönben pénzbüntetésre vagy akár elzárásra lehet számítani.

„A rendelkezés ugyanakkor nem akadályozza az ország területén tartózkodó külföldi állampolgárok hazajutását, ezért kérjük, hogy a lehető leghamarabb gondoskodjanak Magyarországra történő hazajutásukról”.

 

A konzulátus leszögezte, nem tudnak a hazautazás szervezésében segítséget nyújtani, tehát minden érintettnek magának kell gondoskodnia a mihamarabbi visszatérésről. A gyakori járattörlések és ritkítások miatt pedig kérik, hogy a légitársaságok honlapjain tájékozódjanak.

„Az autópályákon történő közlekedést szintén ellenőrzik a hatóságok, ám a lakóhely szerinti országba történő hazajutás nem esik korlátozás alá” – írták a közleményben, megemlítve, hogy az áruszállítóknak szintén igazolniuk kell magukat és az úti céljukat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?