INSIDER

Kunszentmártoni tragédia: megszólalt Sándor, a kezében halt meg a gyermek

A hároméves kisfiút pénteken az anyja gyilkolta meg, de a nagymama még megpróbált segítséget kérni a helyiektől.
  • Szerző: Ripost

A pszichiátrián tartóztatták le azt a kunszentmártoni anyát, aki múlt pénteken meggyilkolta hároméves kisfiát. Ahogy arról a is beszámolt, a 32 éves T. Júlia pénteken csak pár percre maradt egyedül a kis Petikével és a gyerek nagymamájával. Amikor a nagyi kiment a szobából, az asszony kést ragadott, és szíven szúrta a gyermeket. A nagymama, ölében a kisfiúval, a szemközti kocsmába rohant segítségért. A helyiek Júliát és férjét, Pétert mintaszülőkként ismerték, akik szeretettel nevelték kisfiukat és ötéves nővérét. A szomszédok szerint Júlián valamiféle téboly lett úrrá.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

MTI/Donka Ferenc

„Bekattanhatott, egyszerűen más magyarázat nincs a történtekre. A gyilkosság előtti napig minden rendben volt velük, Juli csak akkor kezdett furcsán viselkedni a gyerekével” – mondták az utcabeliek a Borsnak.

Nem csoda, ha a nőt a fogdából a helyi Hetényi Géza kórház pszichiátriai osztályára szállították, ide érkezett előzetesbe tételére az ügyvédje és a bíró is. A Szolnoki Törvényszék közleménye szerint az asszonyt 30 napra letartóztatták, de ezt nem rácsok mö­gött fogja tölteni, ha­nem az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben. A végzés nem jogerős, az asszony védője elsődlegesen szabadlábra helyezés, másodsorban enyhébb kényszerintézkedés elrendelése érdekében fellebbezett. A közlemény szerint a nő egy 19 centis pengehosszúságú késsel követte el a rémtettet. Az utcabeliek múlt péntek óta nem látták a családtagokat.

Három napja csak pillanatokat alszik, akkor is rémálmok gyötrik az egyik lakót, Sándort, aki pénteken a kezében tartotta a sérült kisfiút.

A férfi békésen ebédelni készült a vendéglőben, amikor az ajtón berontott egy idősebb asszony, kezében egy alélt kisgyermekkel. A hatvan körüli nő az ajtóhoz legközelebb lévő asztalnál tartózkodó Sándor kezébe nyomta a fiút, majd csak annyit ordított: „Mentsék meg az unokámat! Az anyja bekattant!” – kiabálta, aztán kirohant a helyiségből.

„Egy pillanatig azt hittem, ez egy lidérces álom... Az inge felül szét volt szakítva, a mellkasa közepén egy vízszintes vágás húzódott. A teremben óriási lett a kétségbeesés, de valaki felkiáltott: »Egészségügyis vagyok, kezdjük meg azonnal az újjáélesztést!« Én a gyerek pulzusát figyeltem, a szakember pedig finom mozdulatokkal elkezdte nyomkodni a mellkasát. Egyszer, kétszer még éreztem nagyon halvány lüktetést a csuklójánál, de lehet, hogy ezt most már csak képzelem. Közben valaki mentőt is hívott, ők pillanatok alatt a helyszínen voltak, hosszú időn át minden megtettek a kicsiért, de sajnos sikertelenül” – mondta el Sándor a Blikknek.

És ezeket olvastad már?