INSIDER

Küszöbön a vádemelés: befejezték a nyomozást a momentumos Donáth Anna apjának zaklatási ügyében

A rendőrök befejezték a nyomozást Donáth László zaklatási botránya ügyében.
  • Szerző: Ripost

Befejezte a Donáth László elleni nyomozást a rendőrség – tudta meg a PestiSrácok.hu. A volt MSZP-s képviselőt, evangélikus lelkészt éppen egy éve gyanúsították meg emberi méltóságot sértő szeméremsértéssel és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértéssel, miután napvilágot látott, hogy több nőt is zaklathatott. Várhatóan heteken belül vádat emelnek majd Donáth Anna édesapja ellen.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Donáth László MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Hétfőn iratismertetés volt Donáth László ügyében, a volt szocialista politikus pedig elektronikus úton megkapta az eljárás összes dokumentumát, így hivatalosan is befejeződött a nyomozás rendőrségi szakasza. A vádhatóság heteken belül vádat emelhet a momentumos Donáth Anna édesapja ellen, akinek botránya tavaly ősszel robbant ki: több nő arról panaszkodott egy szeretetotthonban, ahol dolgozott, hogy zaklatta őket.

Donáth László a botrány kirobbanása után rögtön azzal védekezett, hogy politikai lejáratókampány áldozata, pedig az ügyben még pszichológus szakértőt is kirendeltek, akinek szakvéleménye a Donáth Lászlóval szembeni megalapozott gyanút erősíti, amely, úgy tudni, azóta sem gyengült.

 

És ezeket olvastad már?