INSIDER

Kutyákon is segítenek a járvány hősei

Általában ismert emberek szerepelnek a Vigyél Haza Alapítvány naptárán gazdára váró keverék kutyák társaságában, idén azonban a járvány hőseit, orvosokat, ápolókat kértek fel arra, hogy bemutassák az árva állatokat.
  • Szerző: Ripost

Nemcsak embereken, állatokon is segítenek a koronavírus elleni küzdelem hősei! Vállalták a jótékony célú fotózást a Dél-pesti Centrumkórház – Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet csapata és a Magyar Máltai Mentőszolgálat önkéntesei, akik a járvány idején a frontvonalban dolgoznak. A Vigyél Haza Alapítvány évek óta igényes naptárral bátorítja a jóérzésű állatbarátokat az árva kutyák örökbe fogadására, a naptárak árából pedig árva és sérült kutyákat gyógyíttatnak, növelik örökbeadási esélyeiket. Nem csupán a több mint ezer megmentett kutya érdekében dolgoznak, ötletes megoldásokkal – mint például az országosan működő, ingyenes mikrochip leolvasó hálózat, a Vigyél Haza kutyakereső mobil applikáció vagy a kezdeményezésükre készült Kutyakötelesség kézikönyv – valamennyi gazdátlan vagy elkóborolt kutyának segítenek. A naptáron látható kutyák egy része már gazdára talált, de többen még mindig keresik végleges otthonukat. A kedves és megható képek a Vizslafotózás önzetlen segítségével készültek el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Dr. Szlávik János infektológus, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető főorvosa tavasz óta közismert ember lett, gyakran nyilatkozik ugyanis a koronavírussal kapcsolatban és ad tanácsokat. Fáradhatatlanul, a munkaidő fogalmát nem ismerve szervezi a betegellátást, támogatja a járvány magyarországi kezelésének megszervezését. A fotózás alkalmával nagy szeretettel foglalkozott a gazdátlan keverék kutyusokkal.

Horváth Réka másodéves egyetemista a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális képzési Kar gyógytornász szakán, egyben a Máltai Mentőszolgálat önkéntese. 2018 decembere óta mentőzik havi rendszerességgel, a járvány intenzív időszaka alatt is szolgálatban volt.

Szarka Tibor vezető ápolónak többek közt az ideiglenesen az osztályra kerülő kollégái munkáját is meg kellett szerveznie. A váratlan feladatokat is sikerrel teljesítette, ahogy a fotózáson is rögtön szívébe zárta a partnerül kapott kiskutyát.

Dr. Kiss-Dala Noémi infektológus dr. Szlávik János közvetlen munkatársa, helyettese és jobbkeze. A fiatal doktornőre is rengeteg többletfeladatot ró a járvány. A fotózáson pillanatok alatt bensőséges kapcsolatba került az ebekkel.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?