INSIDER

Leállt a nő szíve a medencében, drámai életmentés a Szt. Lukács Gyógyfürdőben!

Az életéért egy emberként küzdöttek a fürdő dolgozói és egy vendég is.
  • Szerző: Ripost

Egy idős hölgy szíve leállt úszás közben, emiatt süllyedni kezdett a medencében. A szolgálatban lévő úszómester rögtön megkezdte a vízből mentését a többi vendég segítségével. Miután észlelte a parton, hogy a kimentett nőnek nincs légzése, azonnali szakszerű szívmasszázst kezdett alkalmazni. A másik úszómester eközben értesítette a mentőket, a fürdő szolgálatban lévő vezetője pedig azonnal hozta a defibrillátor készüléket. A defibrillátor elektródáinak felhelyezése után a készülék a sokk leadását nem javasolta, így az úszómester kolléga folytatta a mellkasnyomást a mentők kiérkezéséig. A mentők 10 percen belül megérkeztek a helyszínre, addigra a nőnek már volt spontán keringése és légzése is. Az eset idén júliusban történt.

Szűts Ildikó, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy mindig is kiemelt figyelmet fordítottak a biztonságos fürdőzésre. Óriási felelősség van az úszómesterek vállán, de egy összehangolt csapatmunka kell ahhoz, hogy egy-egy strandszezon idején akár több alkalommal is sikeres legyen az életmentés.

„Nagy öröm számunkra, hogy sikerült megmentenünk a kedves vendégünk életét. Fontos az is, hogy úszómester kollégáinkat felújító képzésben részesítsük minden szezon indulásakor.„

Varga Erika, a Defibrillátor Plusz Kft. vezetője elmondta, hogy egy ilyen eset során fontos az időben megkezdett újraélesztés és a csapat felkészültsége, hiszen 4-5 perc elmúltával megfelelő szívmasszázs nélkül az agy visszafordíthatatlanul károsodik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?