INSIDER

Lecsapott a rendőrség a miskolci drogbandákra, új pszichoaktív szerrel mérgezték az utcákat – videó

Miskolcon öt hónapon keresztül folyamatosan azon dolgoztak a nyomozók, hogy az új pszichoaktív anyag eltűnjön az utcákról.
  • Szerző: Ripost

Felszámolt a rendőrség több Miskolc környéki drogbandát, öt hónap alatt mintegy ötvenezer adagnyi kábítószert foglaltak le – közölték szerdán a police.hu honlapon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A közleményben azt írták, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) januárban nyomozást rendelt el bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett miatt ismeretlen tettes ellen.

A rendőrök ugyanis információt kaptak arról, hogy Miskolc különböző városrészeiben – számozott utcák, Lyukóvölgy, Bábonyibérc -, valamint Tiszaújváros környékén lévő településeken a drogterjesztői csoportok azonos forrásokból vásárolják a tiltott szert.

A KR NNI munkatársainak célja nem egy-egy fogyasztó, illetve díler elfogása volt csak, hosszútávon tervezték megfékezni a helyi drogbizniszt, így több egymással összefüggő elkövetői kör felderítését hajtották végre. Az öt hónapon keresztül tartó akciósorozatban az NNI miskolci nyomozói 18 műveletben 62 embert vontak eljárás alá, közülük 26-ot hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül a bíróság 12 letartóztatását rendelte el.

A rajtaütéseken 1360 gramm új pszichoaktív anyagot (kristályt), 30 gramm marihuánát, 60 gramm bekevert varázsdohányt és 135 alufólia pakettben további varázsdohányt foglaltak le a rendőrök – írták. A lefoglalt mennyiségből több mint 50.000 fogyasztói adagot tudtak volna előállítani a dílerek.

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?