INSIDER

Lecsapott a rendőrség Budapesten, hihetetlen, mit rejtegetett a férfi

Azt hitte a 41 éves férfi, hogy meg tudja vezetni a rendőrséget.
  • Szerző: Ripost

Hihetetlen, mire bukkantak a rendőrök egy XXII. kerületi barlangrendszerben. Egy 41 éves férfi bérelte a barlangot az önkormányzattól, amiben elvileg laskagombát termesztett. De kiderült, hogy egy jókora részt lefalazott, és ott ventilátorral álcázott rejtekajtókat alakított ki.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kollégái kimentek a helyre, ahol a férfi a termesztett gomba spóráinak veszélyességét hangsúlyozva megpróbálta megtéveszteni a nyomozókat, hogy muszáj légzőkészüléket felvenni. Mindezt persze azért, mert azt gondolta, abban nem lehet érezni a marihuána jellegzetes szagát.

A helyszínen fellelt nyomok, valamint a férfi magatartása alapján a nyomozók megbontották a falazatot, amely mögött megtalálták a járatrendszer további termeit, valamint az azokban kialakított kannabisz-ültetvényt, amely 386 tő, szüret előtt álló növényt tartalmazott. A helyszínen talált eszközök valószínűsítik, hogy a feltárt helyiségben hosszabb ideje folyt a kannabisz termesztése.

A helyszínre kért energiaszolgáltató cég szakemberei megállapították, hogy a férfi a növények megvilágításához és szellőztetéséhez a villanyóra megkerülésével vételezett áramot. Mint kiderült, ezért lehetett többször is áramkimaradás a környéken, ami megkeserítette az ott lakók életét.

A KR NNI munkatársai F. Gyulát – előállítását követően – gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és indítványozták a letartóztatását.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?