Létrehozva: 2020.02.24.

Lelepleztük az életveszélyes kamu készítményt

Íme, itt a készítmény, amitől óva int a Magyar Kardiológusok Társasága! A szer, melyet láthatóan összefércelt, helyesírási hibáktól és elgépelésektől teli weboldalon kínálnak, az állítás szerint órák alatt teljes és végleges megoldást kínál a magas vérnyomásra. Egy olyan magyar orvos ajánlja, aki nem is létezik. Sőt: a készítményt ugyanazzal a fotóval, más országokban is megpróbálják eladni, csak az orvost nevezik másképp.

Az interneten villámgyorsan elterjedt a kardiológusok figyelmeztetése, ám sok beteg sérelmezte, hogy nem tudja, melyik szert kell elkerülni, mert a szakemberek nem nevezik meg, melyik ez a veszélyes készítmény. A Ripost most megmutatja: az életveszélyes szert nemrég még ReCardio néven forgalmazták, most viszont Detonic néven árulják. Senki ne vegyen belőle! Mint ahogy az internetről se vásároljunk gyógyszert, csak a patikákban, orvosi rendelvényre!

VIGYÁZAT, KAMU! Ne vegyen, ne használja! Fotó: Ripost

Csak egy kúra nem lehet elég a vérnyomásra

„Az utóbbi hónapokban egy olyan készítményt reklámoznak, többek között a Magyar Kardiológusok Társasága, illetve ismert magyar kardiológusok nevével, amiről azt állítják, hogy a magas vérnyomást egyetlen kúrával meggyógyítja. Ez már önmagában gyanút keltő állítás, miután sajnos nincsenek ilyen gyógymódokfogalmazott az InfoRádiónak Csanádi Zoltán, a társaság elnöke.

A kamu klinikai vizsgálat reklámja a neten, a kardiológus intézetre is hivatkoznak, de hamisan. Fotó: Ripost

Senki ne hagyja el az orvos által javasolt terápiát!

„Azt is kérik a betegtől, hogy az orvos által előírt terápiát hagyják el. Ez viszont életveszélyes állapotot idézhet elő. Ha például egy magas vérnyomásos beteg tesz így, aki esetleg 4-5 gyógyszer kombinációjával tartható egy elfogadható tartományban, akkor lehetséges, hogy ennek hatására 200-220-ra is fölszökik a vérnyomása, és agyvérzésveszélyben kell ezt követően élnie.”

Régen Recardio, ma már Detonic a kamu szer

Bár a Kardiológiai Társaság nem hozta nyilvánosságra, melyik szerről van pontosan szó, a Ripost megtalálta a kamu készítményt: eddig Recardio néven forgalmazták, az utóbbi időben pedig Detonic néven árulják. A weboldalán minden átverésre utaló jel fellelhető: a lehetetlen ígéretek, a helyesírási és gépelési hibáktól hemzsegő szövegek. A vásárlásra nincs sok idő, mert „csak néhány órán át él az akciós ár”.

VIGYÁZAT, KAMU! Ne vegyen, ne használja! Fotó: Ripost

A kamuorvost minden országban máshogy hívják

A csodaszert egy Vadász Gyula nevű, 30 éve a szakmában dolgozó orvos ajánlásával kínálják, ám ha a Recardiót áruló cseh, román, német, orosz, olasz vagy görög oldalra téved az ember, ott is ugyanannak az orvosnak a fényképét találja, csak épp más – helyi – néven nevezik.

A kamuorvos nevét is elírták, Gyula helyett Gzula. Fotó: Ripost

A fotón szereplő valódi férfi feltehetőleg egy modell, és minden bizonnyal igencsak meglepődne, ha megtudná, hogy a róla készített felvételt mire használták fel…

Az olaszoknál már Armando Rossi a neve, de más és más néven szerepel orosz, cseh, görög, portugál nyelvterületen a reklámokban, ugyanezzel a fotóval... Fotó: Ripost

Ismeretlen a szer összetétele

Az ismeretlen összetételű, orvosi szempontból ellenőrizetlen termék mostanában történt névváltoztatása talán nem véletlen: a Magyar Hypertonia Társaság már tavaly októberben az Országos Gyógyszerészeri Intézethez (OGYÉI), mint szakhatósághoz fordult a Recardio vizsgálata érdekében.

„A ReCardio nevű készítménnyel kapcsolatban számos ponton valótlanságon alapuló reklámkampány indult. A reklám nem létező intézmények nem létező fejlesztéseire utal. Teszi mindezt az állampolgárok hiszékenységének kihasználásával az azonnali internetes megrendelés és gyors haszonszerzés céljából – írta közleményében a Magyar Hypertonia Társaság.

A magas vérnyomás jól kezelhető

A magasvérnyomás-betegség a szív- és érrendszeri halálozás legjelentősebb kockázati tényezője. De életmód-változtatással és a rendelkezésünkre álló gyógyszerekkel jól kezelhető, és a kezelés fenntartásával a halálozási kockázat jelentősen csökkenthető. A hipertónia esetén adható gyógyszerek évtizedes fejlesztések, megalapozott módszertannal kivitelezett tudományos vizsgálatok, szigorú hatósági engedélyeztetés és ellenőrzés után kerültek forgalomba.

A kardiológusok sosem reklámoznak a neten

A Magyar Kardiológusok Társasága közölte: nem végez reklámtevékenységet konkrét készítményekkel kapcsolatban, és kizárólag szakmai (www.mkardio.hu) és laikusoknak szóló honlapján (www.hazipatika.com/szivderito) keresztül juttat el hiteles és mérvadó ismereteket a bizonyított és biztonságos kezelési lehetőségekről.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Haalandot keresik, Ancelotti szemöldöke legyőzte Guardiolát - mutatjuk a legjobb BL-negyeddöntős mémeket

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

borsonline.hu

„Tökéletesen passzol” – Szoboszlai váratlan helyről kapott segítséget

vg.hu

Navracsics megmutatta a vonalat, ami ketté tépte Magyarországot

ripost.hu

Kudlik Júlia üzent a köztévé MI-műsorvezetőjének: "Szerencse, hogy lelket nem adtak még neki!"

vg.hu

Kétmilliárdból újul meg a Hévíz-Balaton repülőtér

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

mindmegette.hu

Egyáltalán nem a vízkő a mosógép legnagyobb ellensége, hanem ez

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Megtörten nyilatkoztak a szülők: patkány harapta össze kiságyában a csecsemőt Pest vármegyében

INSIDER

Hátborzongató, ami a tragédiák sújtotta óbudai ház lakóival történt: Tóth Veráék azonnal elköltöztek

INSIDER

Csekkold le most, hogy be vagy-e jelentve!

INSIDER

Meddig tart még ki a rossz idő? Pokoli híreink vannak a következő napokra