INSIDER

Lelövéssel fenyegette meg korábbi alkalmazottjait Bíró László

Nyilvánosság elé álltak azok a varrónők, akik azt állítják, hogy Bíró László fizetés helyett megfenyegette őket. A Hír TV kamerája előtt a nevüket és arcukat is vállaló alkalmazottak elmondták: közösen hívták fel a balliberális ellenzék szerencsi országgyűlési képviselő-jelöltjét, aki közölte: ha még egyszer megkeresik, lelövi őket.
  • Szerző: WM

Ismeretes, hogy október 11-én, vasárnap Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületében az országgyűlési képviselőt választanak a júliusban motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc megüresedett helyére. Az ellenzék egységesen beállt Bíró László mögé, aki magát kampányfilmjében becsületes kisvállalkozónak mutatta be, aki tisztességes munkáért tisztességes bért ígért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hárman álltak ki a nyilvánosság elé

Bíróra azonban nem így emlékeznek a csernei varroda dolgozói, akiket a becsülettel elvégzett, szorgos munkájukért a képviselőjelölt nem fizetett ki. A varrónők arcukat, nevüket vállalva álltak a Hír Tv kamaréja elé.

2015 nagyon régen volt, de még mindig nem kaptam meg az 56 ezer forintomat, ami lehet, már 150 ezret érne amúgy. És lehet, hogy ez nálam jóval nehezebb anyagi helyzetben élő embereknek jóval nagyobb súly, mint nekem, de még nekem is fáj, mert nekem is pénz. Mert dolgoztam érte

– magyarázta Dulai Ildikó varrónő.

Dulai Ildikó varrónő

Előkerült egy fotó is, amin Bíró, az összellenzéki jelölt egy vadászpuskával pózol. Egykori munkavállalói a Hír Tv-nek arról is beszéltek, hogy amikor az elmaradt béreket kérték, Bíró László fegyverrel fenyegette meg őket.

Nyíltan kimondta, hogy valamit a fejünkhöz fog tartani. Megfenyegetett minket, mindannyiunkat

- emlékezett vissza Pataki Petra varrónő. Az asszony nem tagadta, hogy megijedt, sőt félt. De nem csak ő, hanem a többi sorstársa is, mindannyian komolyan vették Bíró fenyegetését.

Pataki Petra is megszólalt a HírTV-nek

Elég csúnya, durva szóval megfenyegetett minket.

– mondta Patakiné, akinek szintén az adósa Bíró. Az asszony szintén az életveszélyes fenyegetésről beszélt a Hír Tv-nek.

Patakiné is a károsultak közé tartózik.

Bejön, és a fejünkhöz tart valamit. Nem akarom kimondani, hogy mit...

HOVÁ TŰNT AZ 50 MILLIÓS ÁLLAMI TÁMOGATÁS?

A nyilvános céges adattárból látszik, hogy Bírónak több cége is van. Közülük sok felszámolással vagy kényszertörléssel már meg is szűnt.

A HEGYALJA MIX SZOCIÁLIS SZÖVETKEZET BÍRÓ VEZETÉSE ALATT 50 MILLIÓ FORINT ÁLLAMI, FOGLALKOZTATÁSI TÁMOGATÁST IS KAPOTT, DE EBBŐL SEM JUTOTT PÉNZ A DOLGOZÓKNAK.

Sőt 2016-ban átjátszotta a szövetkezetet egy Móczár Jánosnak, akinek a nevén még kilenc kényszertörlés alatt lévő cég van. A nyilvános adatok szerint a szövetkezet egy fővárosi, 15. kerületi budapesti házba van bejelentve. Sőt, az is kiderült, hogy a cég két felügyelőbizottsági tagja közül az egyik egy tápióbicskei, tető és ablak nélküli romba van bejelentve. A másik pedig egy a nagykátai omladozó házba.

Miután Bíró 2016-ban átjátszotta a szövetkezetet, egy évvel később már el is rendelték a végrehajtást.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?