INSIDER

Leszállt a buszsofőr, hogy gyerekeknek segítsen átkelni az úttesten

Nincs zebra Lajosmizsén a régi 5-ös főúton, melynek mindkét oldalán megáll a távolsági busz.
  • Szerző: M. N.

„Életveszélyes az átkelés Lajosmizsén a régi 5-ös főúton, miközben a dupla záróvonalos út mindkét felén található buszmegálló. Így akár induláskor, akár érkezéskor kénytelenek az utasok átmenni a szemközti oldalra” – mesélte a -nak Olajosné Kámány Erika. Mint mondja, reggelente egyre többször okoz problémát a helyieknek az átkelés. Attól félnek, hogy borzasztó tragédia fog történni, mivel nincs zebra, a száguldozó autósok pedig sokszor észre sem veszik, hogy valaki át akar kelni az úton.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

 

„A kislányom minden reggel busszal utazik Kecskemétre iskolába, így rendszeresen lát egy három gyermekes házaspárt, akik átkísérik a gyerekeket a buszhoz, mivel két kicsi is Kecskemétre jár suliba” – vázolja a helyzetet Erika.

Fotó: Fotó: Olajosné Kámány Erika

 

„Hétfőn azonban az apuka egyedül jelent meg a három kicsivel az út szélén, és mivel két keze van, ezért nagy gondot jelentett neki a három gyermekkel kézen fogva átkelni az úton. Ám ekkor megható dolog történt. A buszsofőr, Boros Gábor, miután beállt a megállóba, látva a helyzetet, leszállt a buszról, átment értük és átvezette a gyerekeket a járatához. Nagyon, hálásak vagyunk, hogy léteznek ilyen emberek!” – mondta az anyuka.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?