Létrehozva: 2021.07.08.

„Maga a pokol„ – súlyos betegséggel küzd a 6 éves Lara, de szülei nem adják fel a harcot

A család élete fenekestől felfordult, miután kiderült a kislány betegsége.

Az egész egy ártalmatlannak tűnő hőemelkedéssel indult, ami nem akart elmúlni, mellette fáradékonyság és sápadtság is megjelent. A háziorvos után sorra következtek a vizsgálatok, majd a 6 éves Laránál tavaly május 31-én diagnosztizálták a leukémiát.

„Telefonon tudtam meg a szörnyű hírt, összeomlottam„ - fogalmazott az édesanya a kislánynak létrehozott Facebook-oldalon egy bejegyzésben. „Másnap sor került a szükséges mintavételekre, valamint a kezelési terv kidolgozására, a diagnózis felállt: vér és csontvelő rák (fehérvérűség) – akut lymphoblastos leukémia, vagy rövidítve B-Cell ALL.”

A leukémiás Lara ekkor nagyon rossz állapotban volt, többszöri vérátömlesztésre és vérplazmára, antibiotikumra volt szüksége, közben folyamatosan kapnia kellett a folyadékot, hogy hidratálva legyen.

„Két nap alatt össze-vissza szurkálták, de Ő egyszer sem sírt, egy igazi kis hős. A mi hősünk! Eddig is tudtuk, mennyire kemény és kitartó kislány, de itt szembesültem vele igazán, milyen erős valójában.„

Komplex orvosi vizsgálatokra folyamatosan szükség van, ezekből kiderül a rákos sejtek pontos száma és ezek remélt csökkenése, lelassulása majd eltűnése. A kislány mellkasába, sebészeti beavatkozás során egy port-katétert ültettek be, ami teljesen a bőr alá helyeztek, így a számára kellemetlen gyakori tűszúrásokat elkerülik. Ezzel csökkenthető a fájdalom és félelem, illetve annak veszélye, hogy a kemoterápiás készítmény vérpályán kívül kerülve súlyos károsodásokat idézzen elő a szövetekben. Ezen a porton keresztül történik a vérvétel, valamint a kemoterápiás kezelések is.

A kemoterápiás kezelés, valamint más gyógyszeres kezelések együttes alkalmazási célja az, hogy megszüntessék a vérben, valamint csontvelőben lévő rákos sejteket és további szaporodásukat meggátolják.

„Megkezdtük a szteroidkúrát is a kemoterápiás kezeléssel párhuzamosan. A kapott szteroidoktól Lara izma, lábai, karjai teljesen összeestek. Nem bírt lábra állni. Ölben vittük a mosdóba, sétáltunk vele a házban. Lara ekkora sem hagyta el magát, kúszva elmászott a matracról az asztalig, hogy kirakóst játszhasson az apjával vagy velem. Olyankor, ha ez megtörténik jó napunk van” - magyarázta az édesanya. „Lara harca, a mi harcunk – ami most még véget nem érőnek tűnik. Tudtuk, hogy ami eddig volt és ezután következik, az maga lesz a pokol, és ember feletti megpróbáltatásokon kell majd keresztülmennünk. Nincs annál rosszabb, ha egy gyereket betegen, szenvedni látsz, főleg, ha a saját gyerekedről van szó! Nem omolhattunk össze! Hisz szüksége van ránk jobban, mint bármikor.„

A legfontosabb célja a családnak, hogy a leukémiás Lara minden szükséges kezelést megkapjon és meggyógyuljon. Az elkövetkező időszak a családot anyagilag is próbára teszi, hiszen a speciális terápiákat például teljesen önerőből kell kifizetniük.

„Elképesztő erő van Larában, nem tudom, én ezt felnőttként tudnám-e így csinálni. Felnőtteket megszégyenítő módon viseli a betegségét.” – tette hozzá az asszony. „Hiszünk és bízunk abban, hogy összefogással, kéz a kézben sikerül összegyűjtenünk Lara terápiás kezelésére a szükséges összeget. Bízunk az orvosok és nővérek szakértelmében. A barátok, ismerősök, emberek önzetlen jóakaratában és segítségében és abban, hogy a Jó Isten onnan fentről vigyáz Larára. Soha, de soha nem adjuk fel!„

A rosszindulatú megbetegedés

A betegség következtében a fehérvérsejtek éretlen, működésképtelen formái elszaporodnak, melyek fokozatosan kiszorítják a normális véralkotó sejteket a csontvelőben. Ennek következtében a vérben jelenlévő egészséges sejtek fokozatosan eltűnnek és átveszik helyüket a kóros sejtek, melyek kiszabadulva a csontvelőből a vérkeringésbe kerülnek és megjelennek a leukémia első tünetei.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kipukkadt a lufi, vágott hangfelvételt közölt a feleségéről Magyar Péter

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

metropol.hu

Bocsánatot kért Katalin hercegnétől, azonnal törölte bejegyzését Ryan Reynolds felesége

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

„Az is jöjjön, akinek nincs jegye” - Megszállják a magyarok Németországot az Eb-n

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

lakaskultura.hu

Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

ripost.hu

Szoboszlai kiakadt, nem avatták be egy fontos döntésbe

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Varga Judit elárulta, mi maradt ki a rendőrségi jegyzőkönyvből

INSIDER

Számos változást hoz a húsvét: mutatjuk a hosszú hétvége legfontosabb tudnivalóit

INSIDER

"Édesanyámmal félve lapultunk": késsel járkált otthonában Magyar Péter, Varga Judit férje

INSIDER

Csak a legjobb áron vásárolj! Az Árfigyelővel még olcsóbban tudsz felkészülni az ünnepi hétvégére

INSIDER

Mentőhelikoptert riasztottak: gyerekeket szállító kisbusz karambolozott - videó

INSIDER

84 ezret fizetett a 4 ezres ebédért - keresik a szigetszentmiklósi étterem pórul járt vendégét

INSIDER

"Nagyon megijedtem" - Szörnyű napokat él át a csontödémás Kevin

INSIDER

Kiadták a figyelmeztetést: folytatódik a viharos szél, mutatjuk hol lesz a legdurvább