INSIDER

Az utcán ütötte le a 85 éves idős bácsit a pénzéért a békési fiatal

A 22 éves békési lakos egy idős férfit megütött, majd a földön fekvő sértettől a táskáját az értékeivel együtt elvette.
  • Szerző: Ripost

Egy 22 éves békési fiatal Esztergomban, a Semmelweis úton hátulról tarkón ütött egy 85 éves idős férfit, aki az ütéstől a földre esett. B. Krisztián a nyugdíjas vállán lévő táskát letépte és elszaladt. A táskában némi készpénz, személyes iratok, kulcscsomó, mobiltelefon és egy bőr pénztárca volt.

A 2020 március 15-én történt támadás után, május 27-én délelőtt Debrecenben fogtak el a fiatal férfit. A rablás értéke mindössze 14.600,- Ft, amely részben megtérült figyelemmel arra, hogy a nyomozó hatóság a kézitáskát, az irattartóban tárolt közokiratokat, a kulcscsomót és a pénztárcát megtalálta és azt a sértettnek visszaadta.

idős bácsit raboltak ki esztergomban

Az esztergomi rablás helyszíne, ahol leütötték az idős bácsit
Fotó: police

A férfi cselekménye 5-10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az elkövető letartóztatását az ügyészség indítványára a nyomozási bíró 2020. május 29-én rendelte el a bűnismétlés veszélye miatt, majd ennek határidejét legutóbb 2021. február 28-ig meghosszabbította.

Az ügyészség vizsgálja a vádemelés feltételeit, ennek során indítványozta, hogy a nyomozási bíró a letartóztatás határidejét újabb három hónappal hosszabbítsa meg. Az Esztergomi Járásbíróság az indítvány tárgyában ülést fog tartani, amelyen meghallgatja az elkövetőt, azt követően hozza meg végzését.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?