INSIDER

„Levágom a fejed!” – baltával fenyegette exbarátnőjét a kiskunhalasi férfi

Azzal fenyegetőzött a férfi, hogy baltával levágja volt élettársa fejét.
  • Szerző: Ripost

A férfi és élettársa 2019 júliusában szakítottak a férfi italozása és kábítószerezése miatt, azonban ezután is közös házukban éltek egy Kiskunhalas környékén lévő községben.

Fotó: Pixabay

A férfi a szakítás után is gyakran agresszív volt a nővel szemben, bódult állapotban többször megfenyegette azzal, hogy megöli, de ekkor ezt a nő még nem jelentette. 2019 novemberében az asszonynak új kapcsolata lett, ami miatt a férfi életveszélyes fenyegetései mindennapossá váltak. A nő félelmében a kiskorú gyermekével együtt az új párja szüleihez költözött és a közös házba csak alkalmanként ment.

Egy ilyen alkalommal, 2019. december 22-én reggel az ittas és bódult férfi újból megfenyegette volt élettársát azzal, hogy le fogja vágni a fejét. A nő félelmében magához vett egy favágásra használt fejszét és azzal az udvarra menekült. A vádlott követte, üldözni kezdte, miközben továbbra is öléssel fenyegette. Mikor utolérte, az egyik kezével megragadta a nő torkát, közben pedig elvette tőle a fejszét és üvöltözött. Trágár módon szidalmazta és azzal fenyegette, hogy levágja a fejét. Szavainak nyomatékot adva fel is emelte a fejszét, de azzal nem ütött, hanem fenyegetően a sértett felé hadonászott. Időközben megjelent a nő új párja, aki elvette a vádlottól a fejszét, és értesítették a rendőröket. A hatóság emberei láttán a férfi ismét fenyegetőzött, majd elmenekült, végül a közelben elfogták – írja az ugyeszseg.hu.

Előállítása során a rendőrség épületében a sértettet meglátva közölte, hogy „ha kijövök, levágom a fejét”. A büntetett előéletű vádlott egy felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el a bűncselekményt, őt a járási ügyészség zaklatás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a felfüggesztett büntetés végrehajtását is el kell rendelni. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?