INSIDER

Lezárják teljes Nagymarost, de Esztergom és Hollókő is szigorít

Esztergom turisztikailag kiemelt övezeteit zárták le, míg Nagymarosra nem mehet más, csak a helyiek.
  • Szerző: Ripost

Nagymaros polgármestere az ország legszigorúbb korlátozását vezette be pénteken: a város összes bel- és külterületi útját is lezárja a turistaforgalom elől, vagyis a négy húsvéti nap alatt csak az hajthat be Nagymarosra, aki helyi lakos, igazolt telektulajdonos, áruszállító vagy ott dolgozik. Még azt az utat is lezárják, ami a falu fölötti hegyoldalban található Törökmező turistaház-kalandparkhoz vezet.

De lépett Esztergom is. „Húsvét idejére, tehát hétfő 24 óráig Esztergom turisztikailag kiemelt övezeteit, az itt lakók biztonsága érdekében lezártuk a turistaforgalom elől” – ezt írta ki a közösségi oldalára a város polgármestere, Hernádi Ádám.

A látogatók otthonmaradását kérő tábla Hollókőn

Hollókő polgármestere is lezárta a települést a turisták elől, a járvány miatt a hagyományos húsvéti fesztivál is elmarad, a nyilvános parkolókat lezárták és táblákon kérik a kirándulókat az otthonmaradásra.

Szentendre azzal próbál védekezni a turisták ellen, hogy a nem szentendreiek nem hajthatnak be a város védett és korlátozott forgalmú övezeteibe és a parkolókat is lezárják.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?