INSIDER

Lövések dördültek a soproni Várkerületben, akcióban a terrorelhárítás – videó

Két héten belül felkutatták és összehangolt akció keretei között elfogták a lövöldözőket.
  • Szerző: Ripost

Szeptember 6-án érkezett a hívás a soproni rendőrséghez, hogy egy mozgó kocsiból nyitottak tűzet két férfira.

A nyomozók megállapították, hogy a támadók – az incidenst megelőzően – az egyik sértett otthonába erőszakkal behatoltak, majd onnan tőle, valamint a társától készpénzt és ékszereket raboltak el. A lövés akkor dördült el, amikor az áldozatok megpróbálták követni a gépkocsival távozó tetteseket – írja a Police.

A Győri, a Soproni és a Kapuvári Rendőrkapitányság bűnügyi és rendészeti állománya 2020. szeptember 12-én a körözött bűnözők elfogása, valamint a közterületen elkövetett bűncselekmények megelőzése érdekében összehangolt akciót szervezett.

Az egyenruhások felismerték a korábbi soproni, fegyveresen elkövetett rablás során használt osztrák rendszámú autót, majd felfigyeltek egy, a jármű közelében tartózkodó, körözés alatt álló férfire, akit elfogtak. Előállítását követően a nyomozók megállapították, hogy a 25 éves győri O. Attila személye nemcsak az autóhoz, hanem a bűncselekményhez is köthető.

Soproni rabláshoz használt fegyver
Fotó: Police

Szeptember 15-én hajnalban a Terrorelhárítási Központ munkatársai a beszerzett bizonyítékok alapján a délelőtt folyamán Sopronban elfogták a bűncselekménnyel gyanúsított O. Attila bűntársát, V. Csaba 30 éves kapuvári lakost.

A feltételezett elkövetők lakóhelyén tartott kutatások alkalmával a nyomozók kábítószergyanús anyagokat, nagy mennyiségű készpénzt, valamint a rablásból származó ékszereket foglaltak le.

O. Attilát, V. Csabát, L. Józsefet és M. Lászlót őrizetbe vették, és őket fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt gyanúsítottként kihallgatták. Az elsőként elfogott 25 éves győri gyanúsított férfit időközben letartóztatták, míg három bűntársa esetében a nyomozóhatóság előterjesztést tett letartóztatásuk indítványozására.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?