INSIDER

Ma kitör a kuponőrület, vigyázat, trükköznek!

Ma elkezdődik országszerte az őrület, több nagyáruház hirdet egyszerre kuponos akciót, ráadásul nem kell hozzá újságokat megvenni, elég hozzá egy okostelefon vagy a kuponfüzet! A magyar jól tud spórolni, ezért tömegek lepik el a plázákat - ám figyeljünk, hogy ne verjenek át: az üzletek ügyes trükkökkel most söprik ki a raktárt!
  • Szerző: Ripost

Ilyen még nem volt: mától „összeér” több bevásárlóközpont és nagy üzletlánc kuponakciója, így négy napon át rengeteget spórolhat, aki odafigyel! A tanévkezdéskor nagyon jól jöhet, hogy mindenfélét: élelmiszert, tanszert, bútort, elektronikai cikket is olcsóbban kínálnak.
A márkás és drága holmikat is meg lehet olcsóbban vásárolni, nagyon jól járhat, aki elég szemfüles
- de sose induljunk vásárolni anélkül, hogy nem bogarásztuk végig aprólékosan a kisbetűs részt, az ördög ugyanis a részletekben rejlik!

Nem minden akció összevonható, nem mindegy, melyik árura milyen százalék vonatkozik figyeljünk, hogy ne verjenek át, mert a plázák, üzletek most söprik ki a készleteiket egy akció ürügyén! A bevásárlóközpontok cselesen csalogatják a vásárlókat: sokszor „akár 50 százalékos” árengedményt is kínálnak -  erre nagyon oda kell figyelni, mert a legtöbb helyen 20 százalék csak a kedvezmény.
Amivel most vásárolhatunk, azok ingyenes kuponok, még drága magazint sem kell venni hozzá: a kuponokat meg lehet találni az üzletek weboldalán, és otthon ki lehet nyomtatni, sőt, okostelefonunkon is be tudjuk mutatni a pénztárnál. A szemfülesebbek használják a KuponHunter okostelefonos applikációt: ez térképen mutatja, hol milyen akció van éppen.
"Imádom a divatot, de sajnos nem keresek milliókat. Mi mindig megindulunk Pestre, amikor a plázákban kuponakció van, nagyon jó cuccokat tudok összevásárolni. A tömeg nem zavar, el lehet viselni.

Már rutinos kuponozó vagyok, engem nem érhet csalódás. Tudom, hogy melyik üzletben mennyit szoktak engedni, a legtöbben 20 százalékot.

Csak az csalódhat, aki az akciós termékeket is kupon áron akarja megvenni, vagy arra számít, hogy mindenhol féláron lesz minden"

- mondta a békéscsabai Noémi, aki a fizetéséből félre is tesz, hogy a kuponnapokon abból vásárolhasson. A fiatal nő azt mondja, két márkásabb nadrág és egy pulóver megvásárlásával 15 -20 ezer forintot spórol meg.

Hol vannak kuponakciók?
Háda (országos)    Ma, nem mindenhol, ellenőrizze a honlapjukon!
Mammut (Budapest)    Ma
MediaMarkt (országos)    Egész héten, vasárnapig
Árkád (országos)    Mától vagy péntektől vasárnapig
Kika (országos)    Péntektől vasárnapig
KöKi Terminál (Budapest)    Péntektől vasárnapig
Sugár (Budapest)    Péntektől vasárnapig
Allee (Budapest)    Vasárnap

Mire figyeljünk, hogy ne verjenek át?
-    A kuponos kedvezmény más akciókkal általában nem vonható össze. Így például a kettőt fizet, hármat vihet akció mellett nem érvényesíthető további 20%.
-    Vannak olyan boltok, ahol csak bizonyos összeghatár felett érvényesek a kuponos kedvezmények.
-    Vannak olyan üzletek, ahol bizonyos márkákat, termékeket nem lehet kedvezményes kuponnal megvenni.
-     Sok üzletben egy kuponnal akár több termék is olcsóbban megvehető, ezért érdemes alaposan átolvasni a kuponon lévő beváltási feltételeket: például egy termék 20% kedvezménnyel vehető meg, vagy a vásárlás összértékéből adnak 50% árelőnyt.
-    Gyakran a különböző kiszerelésű termékek közül csak az egyik fajta kiszerelésre vonatkozik a kupon.
-    Olyan vállalkozás/szolgáltatás is akad, ahol egy kuponért cserébe ajándékutalványt adnak, melyet meghatározott időszakon belül lehet levásárolni. Itt érdemes figyelni a felhasználási feltételekre, hogy milyen időszakban, milyen termékekre vonatkozik a kedvezmény.
-    Szabálytalan, ha a bolt csak a kedvezmény mértékét tünteti fel (20%-kal olcsóbb), és a tényleg fizetendő akciós eladási árat nem írja ki. Az is előfordul, hogy a pénztárnál arra hivatkoznak, hogy a terméken lévő ár már az akciós ár, holott az eredeti ár nem is volt a címkén...
-    Ha a pénztárnál a kuponon lévő információk ellenére nem kapunk kedvezményt, és az ügyet nem rendezik helyben, akkor írjunk be a vásárlók könyvébe, amelyre 30 napon belül írásban kell válaszolnia a vállalkozásnak.

Van, aki fogorvoshoz vagy nyaralni is kuponnal megy
Kuponnal vásárolni nem csak plázákban lehet, és nem csak megadott napokon. Az interneten folyamatosan hirdetnek kuponakciókat, így lehet olcsóbban nyaraláshoz jutni, orvoshoz, fogorvoshoz bejutni, bútorokat vásárolni, sőt még Valentin napi kupont is lehet venni a kedvesünknek. A kuponoknak már „megszállottjai” is vannak, van, aki gyűjti őket, egyes családok pedig szinte egész életüket a kuponok köré rendezik be: a kuponos akciók határozzák meg, hol és mikor vásárolnak. Arra is figyelni kell, hogy a kuponok lejárhatnak, általában csak egy bizonyos ideig jók, vagy csak egy meghatározott napon, ezért nem érdemes gyűjtögetni azokat.
 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?