INSIDER

Ma megy börtönbe a nevelt fia megerőszakolása miatt a magyar férfi

A férfi hét éve bizonygatja: nem történt meg, amit a gyerek állít. A bíróságot nem győzte meg, ma fegyházba kell vonulnia. Előtte nyilatkozott a Ripostnak.
  • Szerző:

Megdöbbentő történetről számolt be a -nak az a férfi, akinek ma fegyházba kell vonulnia nevelt fia megerőszakolásáért. Attila állítja: a gyermek nem tudta, mit beszél, amikor ellene vallott, csak anyja bosszúja teljesedik most be. Hét éve hangoztatja ártatlanságát, de végül a bíróság jogerősen bűnösnek találta, hat és fél év fegyházra ítélte folytatólagosan elkövetett, szemérem elleni erőszakért.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László / RIPOST

Ritka, hogy egy pedofíliával, fiúgyermek megerőszakolásával vádolt, mi több, elítélt férfi vállalja, hogy a nyilvánosság elé áll. Attila azt mondja, azért tesz így, mert azt akarja, hogy tudja meg a világ: ártatlanul kell fegyházba vonulnia. Kétségtelen, ügyében számos furcsaság van, de az is tény, hogy a bíróság szerint minden kétséget kizáróan bűnös.

Nem tetszett a nőnek, hogy visszakérte a pénzét

A történet 2007-re nyúlik vissza, amikor az akkor 38 éves Attila hazaköltözött Hernádra idős szüleihez, és megismerkedett egy környékbeli nővel. A nő, akinek akkor nyolcéves volt a kisfia, viszonyt kezdeményezett Attilával, aki ebbe bele is ment.

- Akkoriban egy asztalosüzemben dolgoztam, elég jól kerestem – mondta Attila a -nak. – Minden napom azzal telt, hogy munka után hazajöttem a szüleimhez és gondoztuk az állatokat.

Attila gyakran átjárt az asszonyhoz, amikor annak élettársa nem volt otthon, és megszerette a gyerekét is. Szóba került, hogy az asszony elhagyja élettársát és Attiláékhoz költözik a fiával, de erre végül nem került sor. Mivel a nő és családja rossz körülmények között élt, Attila állítása szerint gyakran támogatta őket anyagilag – egyszer még a saját szüleit is meglopta ennek érdekében -, és sokat segített, szívesen vigyázott a kisfiúra is. Csakhogy a férfi számon tartotta a kölcsönadott pénzt, és 2012-ben elkezdte emlegetni, hogy azt vissza is kellene fizetni. Attila szerint ez nagyon nem tetszett a kedvesének, aki állítólag azt mondta, megbánja még, ha követelőzik, „el lesz intézve”.

Többször mondta, amikor visszakértem a tartozást, hogy nagyon pórul fogok járni

– mondja Attila. – Többször fenyegetett azzal, hogy feljelent. Mivel én tudtam, hogy nem követtem el semmit, nem féltem.

 

Megerőszakolta a gyereket az iskolatársa

A nő szellemi fejlődésében visszamaradott fia bentlakásos iskolába járt, ahol 2012 decemberében többször megerőszakolta egy iskolatársa. Ezt követően derült ki, hogy a fiú kétféle nemi betegségben is szenved, de Attila és az iskolatárs úgyszintén. 2013-ban az asszony feljelentette Attilát, hogy akkor már 13 éves fiával is nemi kapcsolatot folytat. 2013 április 13-án a férfit őrizetbe vették, majd letartóztatták.

- Egyik nap jöttek a rendőrök és elvittek itthonról. A gyanú szerint én fajtalankodtam a kisfiával és megerőszakoltam! Felháborítónak tartom, hogy rám kenték ezt – mondja.

Attila több mint három és fél évig volt előzetesben, aztán házi őrizetben, 2018 februárjától pedig nem hagyhatja el a lakhelyét. Állítása szerint a fiú, akit többször megvizsgált pszichológus, nagyon befolyásolható. Szerinte az anyja utasította, hogy valljon ellene, és mindaz, amit a gyerek mesélt, hogy ő tette vele, valójában a bentlakásos iskolában elszenvedett erőszak emléke, emiatt olyan életszerű.

 

Mit bizonyít, hogy mindenki nemi fertőzést kapott?

Kétségtelen, a bíróság megállapította az iskolatárs bűnösségét is, őt egy év fiatalkorúak fogházára ítélte és a végrehajtást egy év próbaidőre felfüggesztette. Attila ellen azonban tovább folytatódott az eljárás. A gyermek azt vallotta, hogy a férfi kiskorától fogva többször, a lakásán, az erdőben és a kocsijában hátulról közeledett hozzá, miután levette róla a nadrágot és a sajátját is, és „olyankor mindig ígérgetett, de csak egy ócska telefont kaptam tőle”. A férfi néha valóban vett ezt-azt a gyereknek, de állítja: csupán azért, mert örömet akart szerezni a szegény sorban élő kisfiúnak.

Hogy a bíróság miért döntött végül úgy, hogy Attila a bűnös, kiderül a keddi napilapból!

Attila ma megy vissza a fegyházba. A letartóztatási időt is figyelembe véve még közel két évet kell rácsok mögött töltenie, ha kedvezménnyel szabadul.

 

Bárki átadhatta a másiknak a nemi betegséget

A -nak nyilatkozó orvos szerint nem lehet egyértelműen eldönteni, hogy kitől indult a betegség.

A nemi betegségek közös jellemzője, hogy a nyálkahártya sérülése révén terjednek – mondta lapunknak dr. Ladoniczky Zoltán. Az urológus-szexológus orvos szerint a sérülés helye lehet a szájüreg, a végbélnyílás, a hüvely, de a férfi húgycső elülső nyílása is. A sperma vagy a végbélnyílás környékén található úgynevezett könnymirigyek is közvetíthetik a terjedést. Az orvos ugyanakkor leszögezte, hogy például a szifilisz vagy a tripper a bőrön keresztül nem terjed.

És ezeket olvastad már?