Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2021.09.10.

Megjöttek a friss adatok: ennyivel nőtt a fertőzöttek száma 24 óra alatt

A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed.

A beoltottak száma 5 834 961, közülük 5 541 598 fő már a második oltását is megkapta, 487 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. 323 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 814 732 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 30 086 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 778 640 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 6 006 főre emelkedett. 220 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 30-an vannak lélegeztetőgépen. A delta vírusmutáns több európai országban és már hazánkban is terjed, és a beoltatlanok vannak a legnagyobb veszélyben, ezért kérik, hogy aki még nem oltatta be magát, az jelentkezzen háziorvosánál vagy regisztráljon és foglaljon időpontot az interneten – írja a koronavirus.gov.hu.

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Andrea Fasani

A vírus ellen az oltás a megoldás. A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. Az oltás tehát minden más védekezési módszernél hatékonyabb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, annak sem késő. A regisztrációs honlap és az internetes időpontfoglaló is folyamatosan nyitva van.

Ugyancsak az oltás felvételére kérik a még beoltatlan egyetemi hallgatókat és oktatókat.

A harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni az interneten vagy az a háziorvostól is kérhető. Az időseknek, krónikus és legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás.

Több, mint 1,4 millióan töltötték ki a járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációt. A kitöltők szerint Magyarországot meg kell erősíteni, hogy egy veszélyesebb korszakban is meg tudjon felelni az új kihívásoknak és úgy ítélték meg, hogy szükség van magyar vakcinagyárra. Egyetértés mutatkozik továbbá a családi adóvisszatérítés, a minimálbér 200 ezer forintra emelése és a hitelmoratórium ügyében. Az összesített eredményeket a héten ismerteti a kormány.

Az internetes időpontfoglalással és az iskolai oltásokkal együtt már 225 ezer 12-17 év közötti diák vette fel eddig az oltást, így tovább növekedett az oktatás biztonsága. A 18-19 éves korosztály 60%-a már beoltatta magát, ebben a korosztályban 121 ezer fiatal élt már az oltás lehetőségével. Múlt héten több mint kétezer helyszínen szerveztek iskolai oltást és ott és közel 47 ezer diák jelent meg, a második oltást szeptember második felében kapják meg a diákok. Emellett továbbra is folyamatosan nyitva az internetes regisztráció és időpontfoglalás lehetősége minden 12 év felettinek.

A kormány célja, hogy az iskolák továbbra is zavartalanul, jelenléti oktatásban működjenek, hiszen a munkába járó szülőknek és a gyermekeknek is ez a legjobb. Ezért továbbra is az oltást javasoljuk a diákoknak és a pedagógusoknak is, hiszen az oltás adja a legerősebb védelmet a vírus ellen.

A 12 év feletti gyerekeket, fiatalokat továbbra is könnyedén lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu holnapon, majd a regisztráció érvényesítését követően időpontot is lehet foglalni a kórházi oltópontokra a www.eeszt.gov.hu honlapon. Ugyanez még azon pedagógusra és iskolai dolgozóra is igaz, aki esetleg még nem vette fel az oltást. A már korábban beoltott pedagógusok és iskolai dolgozók akár már a harmadik oltásra is tudnak időpontot foglalni.

Enyhén csökken a szennyvíz koronavírus-koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a legfrissebb adatokat ismertetve kedden a honlapján.

Azt írták, a 35. héten a vizsgált városok többségében alacsony volt a koronavírus koncentrációja, Budapesten és Szegeden csökkent, míg Szolnokon enyhén emelkedett. A mért koncentrációk Budapest agglomerációs településeinek közös mintájában, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden és Szombathelyen a mérsékelt, míg a többi 13 város esetében az alacsony tartományba esnek – tették hozzá.

Az NNK felhívta a figyelmet arra, hogy a szennyvízadatok hétről hétre tapasztalható ingadozása – enyhe emelkedése, illetve csökkenése – a relatíve alacsony betegszámokból ered. A járvány újbóli felerősödésének megakadályozása érdekében kiemelten fontosnak nevezték, hogy azok is oltassák be magukat, akik eddig még nem kérték a koronavírus elleni védőoltást.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Véres orosz megtorlás indul Ukrajnában

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

Óriási fordulat a Házasság első látásra című műsorban, ezt ki gondolta volna?

hirtv.hu

Vezércikk - Orbán Viktor: Húsz éve minden európai választást megnyertünk + videó

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

magyarnemzet.hu

Zelenszkijt likvidálhatják? Medvegyev felfedte a Nyugat brutális tervét

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

astronet.hu

Megrendülhet a biztosnak hitt alap: Jupiter-Uránusz együttállás, 2024. 04. 21.

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát