INSIDER

Magyar Posta: nyitás után a 60 éven felülieké az elsőbbség

Mától megváltoznak a kézbesítési szabályok a hatósági házi karanténnal érintett címeken.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A Magyar Posta úgy döntött, hogy a postai nyitvatartás első órájában elsőbbséget élveznek a 60 éven felüliek a kiszolgálásban, továbbá az ügyfélmegkereséseket elsősorban az elektronikus csatornákon fogadják.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A postai dolgozók és a koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása miatt újabb döntéseket hozott a társaság:

„Mivel a koronavírus-járvány terjedése miatt folyamatosan nő a hatósági házi karanténnal érintett háztartások száma, a Társaság úgy döntött, hogy a hatósági házi karanténnal érintett címeken mellőzi a személyes kézbesítést, és egyben egy új kézbesítési rendet alakít ki”

- közölték.

Fotó: Markovics Gábor

Tehát, ahol piros, karanténra figyelmeztető felirat látható, ott nem lesz személyes átadás. Értendő ez az ajánlott, a tértivevényes és értéknyilvánításos levelek valamint a hivatalos iratok, valamennyi utalvány (nyugdíj, kifizetési és külföldi) illetve a csomagokra. Ugyanakkor, van rá lehetőség, hogy olyan személy, aki nem érintett a karanténban, az a kézbesítése pontokon átveheti a küldeményeket.

A Magyar Posta döntése szerint, a postai nyitvatartás első órájában elsőbbséget biztosít a kiszolgálásban a 60 év feletti, a járvány miatt fokozottan veszélyeztetett állampolgárok számára.

A reggeli nyitást követően a postai munkatársak az érkező 60 év feletti ügyfeleket előre veszik a kiszolgálásban, az intézkedés mától már érvényben van, arról minden posta értesült

- közölték.

A Magyar Posta kitér arra is, hogy fokozottan kéri az időseket, hogy maradjanak otthon a biztonságuk érdekében, hiszen a posták zárt terek, ahol sok ember megfordul, ezért nem zárható ki a fertőzés veszélye minden óvintézkedés ellenére sem, ezért ha halaszthatatlan postai ügyintézésük van, akkor arra lehetőleg egy hozzátartozójukat kérjék meg, vagy az önkormányzatnak is kötelessége az időseknek segítséget nyújtani.

Fotó: 123RF

„Emellett javasoljuk ügyfeleinknek azt is, hogy a postai csekkbefizetés helyett használják a Magyar Posta és a Díjnet közös iCsekk alkalmazását, az applikációban a csekkeken lévő QR-kód beolvasásával könnyen és gyorsan befizethetők a csekkek.”

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?