Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2017.07.08.

Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb helye!

Jó hír, hogy a világ terrortámadásai, robbantásai és egyéb szörnyûségei ellenére Magyarország biztonságban érezheti magát. Egy nemzetközi szervezet országrangsora, vagyis a Global Peace Index szerint 163 országból a 15. helyen állunk, vagyis miénk az egyik legbiztonságosabb állam a világon.

Olyan országokat utasítottunk magunk mögé, mint Németország, Finnország vagy Svédország, nem is beszélve arról, hogy például az Egyesült Államok csupán a 114. helyen áll… A tavalyihoz képest 5 helyet előrébb is léptünk. De nem csodálkozhatunk ezen, olvasva a nyugat-európai sajtó híreit. Egyre több olyan bűncselekményre derül fény, amelyet bevándorlók követtek el, és Nyugat-Európa sok helyén ma már egyáltalán nem természetes, hogy egy miniszoknyás lány órákat sétálgathat úgy, hogy ne bántsák… A rangsorolásba nemcsak a háborús konfliktusok, és a terrorizmus lehetősége számított bele, hanem az emberek szubjektív biztonságérzete is, vagyis az, hogy  mennyire érzik magukat biztonságban a bűnözőktől, mennyi az  erőszakos bűncselekmény, a nemi erőszak és az országon belüli erőszakos tüntetés. A felmérésre a kormány is reagált:

Orbán Viktor miniszterelnök azt az elvárást fogalmazta meg, hogy Magyarország kerüljön a világ 10 legbiztonságosabb országa közé –

közölte Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint a kabinet teljesítette az állampolgárok megvédésére vonatkozó programját, az elkövetett bűncselekmények száma jelentősen visszaesett.

Itt a világsztárok is biztonságban érzik magukat

Nem ok nélkül jönnek filmezni világsztárok Magyarországra, ahol nyugodtan vásárolgathatnak, ebédelhetnek vagy mehetnek be egy moziba. A napokban például Ashton Kutchert kapták el a rajongók Budapesten, felesége, Mila Kunis ugyanis nálunk forgat, és őszig Budán laknak majd. Tom Hanks tavaly megdöbbent, milyen biztonságos Magyarország:

"Amikor a hajnalig tartó forgatás után autóval vittek a szállodámba, megdöbbenve láttam, hogy fiatal lányok kerékpároznak az utcán, vagy karonfogva sétálnak, kacarásznak, beszélgetnek. Ilyen nincs sehol a világon" – mondta. Tavaly ősszel Harrison Ford is itt forgatott, és annyira komfortosan érezte magát nálunk, hogy többször is betért egy 5. kerületi kerékpárboltba, amitől hangos volt a sajtó.

Nyugodtan járhatunk koncertekre, szórakozóhelyekre

A magyar fesztiválok, beleértve a most zajló Balaton SOUND-ot vagy a hamarosan kezdődő Szigetet, a legbiztonságosabbak közé tartoznak a világon – és ezt nagyra kell értékelnünk a 2015-ben történt véres párizsi terrortámadás, vagy az idén májusi manchesteri Ariana Grande-koncert után történt brutális merénylet után. Például sok Manchesterben élő magyar az Ariana Grande-koncert után hetekig nem mert zsúfolt helyekre menni.

Nálunk nem bántják a nőket az utcán

Magyarországon a nők nyugodtan sétálgathatnak lenge öltözékben is az utcán, nem zaklatják őket úgy, mint például Németországban, ahol a hírhedt kölni szilveszteren arab fiatalok nők százait inzultálták. De ebből a szempontból egyre kevésbé számít biztonságosnak akár Svédország, akár Ausztria vagy Franciaország, nem kis részben a rengeteg muszlim bevándorló miatt. Korábbi adatok szerint kiugróan magas a nők elleni erőszak aránya a skandináv országokban és Hollandiában, a legalacsonyabb Ausztriában, Cipruson és Horvátországban, de hazánk is jóval az átlag alatt van.

Nem lövöldöznek az utcákon, kevés az utcai rablás

Magyarország kifejezetten biztonságosnak számít az utcai erőszak szempontjából – szemben egy sor nyugat-európai országgal, nem is beszélve az Egyesült Államokról, ahol mindennaposak az utcai lövöldözések, a chicagói hosszú hétvégén például 101 embert lőttek le július elején. De beszélhetnénk itt a kedvelt turistacélpont Mexikóról is, ahol a napokban legkevesebb 26-an haltak meg egy lövöldözésben.

Nincsenek utcai robbantások, merényletek

Magyarországon még nem volt durva terrormerénylet – és itt elkezdhetnénk sorolni a nyugat-európai ellenpéldákat, a brüsszeli metró- és repülőtéri robbantástól, a berlini karácsonyi vásáron,vagy a nizzai sétány elleni kamionos merényleten át, a londoni gázolásos és késes merényletekig – a sor sajnos a végtelenségig folytatható…

Nem kell a migránsoktól tartanunk

Magyarországon határrendészek százai őrzik országunkat. Sokáig bírálták a kormány álláspontját a biztonsági kerítés és a migránspolitika miatt, kaptak hideget-meleget az európai sajtóban is, amiért kiálltak amellett, hogy ne engedjük be a bevándorlókat. A kormánypárt nem engedett a politikai nyomásnak, és kerítést húzott a határon – ma pedig mintha már Nyugat-Európa is kezdene rádöbbenni, milyen súlyos probléma a migránskérdés.

További részleteket a szombati %Ripost% napilapban közlünk!

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Fésűs Nelly lánya szakított a barátjával, majd egy ismert magyar zenésszel jött össze

origo.hu

Bugyi nélkül fotózták a Magyarok Világszépe királynőjét

borsonline.hu

"Azt akarom, hogy azonnal szedjék ki a fiamat a föld alól" - döbbenetes, mit vett észre az édesanya gyermeke sírján

vg.hu

Órákon belül feleződik a bitcoin: mutatjuk, ki lesz a történelmi esemény legnagyobb nyertese

ripost.hu

Megkezdődött Tordy Géza temetése: itt lesz a színművész örök nyughelye

vg.hu

A cégek kényszerértékesítéséről kérdezte Svájc elnöke Orbán Viktort Budapesten

origo.hu

Tangás fürdőruhára vetkőzve ünnepelte születésnapját Szőke Zsuzsi

astronet.hu

Hétvégi horoszkóp 2024. április 20-21.: Váratlan fordulatokat jeleznek a bolygók

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Kizuhant egy 3 éves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a Kossuth Lajos utcában

ripost.hu

Fény derült a tökéletes kapcsolat titkára: ebből a négy csillagjegyből lesz a legjobb partner

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Fontos bejelentést tesz ma Szentkirályi Alexandra

INSIDER

Megdöbbentő videó: Magyar Péter szóról szóra lenyúlta Orbán Viktor beszédét

INSIDER

Bábként rángatja Karácsony Gergelyt a Gyurcsány-házaspár

INSIDER

Videón, milyen gyanús alakokkal bútorozott össze Magyar Péter

INSIDER

Semjén Zsolt: a Magyarok kenyere ünnep, a búza- és kenyérszentelés ünnepe a magyar nemzet egységéről szól

INSIDER

Hornung Ágnes: a kormány 14 éve kiemelt figyelmet szentel a családoknak és a gyermeket vállalóknak

INSIDER

Hátborzongató: váratlan helyen jelent meg Vera rég elhunyt dédanyjának szelleme – fotó

INSIDER

„Sajnos a legrosszabbra is fel kell készülnünk” – Kétségbeesetten keresik a 46 éves marcali családapát