INSIDER

Mindenki vigyázzon magára: óriási a köd Magyarországon, figyelmeztetést adtak ki

A köd miatt adott ki figyelmeztetést a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vasárnap. Országszerte nagyon rosszak a látási viszonyok.
  • Szerző: ripost

Országszerte többfelé is rosszak a látásviszonyok a közutakon a köd miatt. Erre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. figyelmeztetett vasárnap.

Az Útinform oldalán azt írták: az ország nagy részén jelentős a köd, főleg az M7-es autópálya középső szakaszán, a Balaton és a Velencei-tó környezetében.

Az M1-es autópályán szakaszosan sűrű ködfoltok akadályozzák az előrejutást.

„Rosszak a látási viszonyok az M3-as autópálya szinte teljes hosszán is” – írták.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzése szerint jelenleg is több megyében – Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Zala megyében – van érvényben figyelmeztetés a sűrű köd miatt.

Az éjszaka képződött köd nagyobb területen (kiemelten a Nyugat-Dunántúlon, illetve az északkeleti harmad nagy részén) tartósan is megmaradhat.

„Hétfőre virradóra ismét kiterjedt, sűrű ködre kell számítani. Az északnyugati tájakon lehetnek kedvezőbbek a látási viszonyok hajnalban. A tartósan fagypont alatti ködös területeken ónos szitálás is előfordulhat” – közölte a meteorológiai szolgálat.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?