INSIDER

Már csak 3 nap maradt a székely petíció aláírására

Véghajrához érkezett a székely petíció ügye, november 7-ig fogadják az aláírásokat az őshonos kisebbségek érdekében. Az egymillió aláírás már összegyűlt, de elegendő támogatóra van szükség legalább hét országból.
  • Szerző: Ripost

Minél több az aláírás, annál nyomatékosabb a követelés, és ha hét országból összegyűlik a szükséges aláírás, akkor az Európai Uniónak foglalkoznia kell a kérdéssel. A cél az, hogy az őshonos kisebbségek megmaradhassanak és megőrizzék nemzeti, nyelvi, kulturális sajátosságaikat. Ez nem pusztán székely ügy, minden európai nemzetiségnek fontos. Az unió őshonos nemzeti kisebbségei azt kérik, hogy közvetlenül fordulhassanak Brüsszelhez anyagi támogatásokért, kohéziós pénzekért. Vagyis épülhessen infrastruktúra, működhessenek iskolák, fejlődhessen a helyi gazdaság, csökkenjen az elvándorlás, egyszóval növekedjen az adott nemzeti régió népességmegtartó ereje.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A határidő közeledtével látványos figyelemfelkeltő akcióval buzdították aláírásra az embereket: hatalmas molinót lógattak le a Lánchídról a Gerilla.hu és az Identitás generáció önkéntesei.

„Ha az online tér velünk, ki ellenünk?” – mondta Pesty László, a kezdeményezés kampányfőnöke. Most, a véghajrában a közösségi média erejében bíznak a szervezők. Három nap van még arra, hogy összegyűjtse a szükséges aláírásokat a Székely Nemzeti Tanács.

Érdemes még aláírni

Habár nálunk már összejött a szükséges számú aláírás, nyomatékosítja a petíciót, ha minél többen csatlakoznak, ezért aki még nem írta alá, érdemes megtennie, és külföldi barátait, ismerőseit erre biztatnia.

 

És ezeket olvastad már?